La DO Cava estrena en format digital Cava Academy, una plataforma d’‘e-learning’ de formació específica impartida per reconeguts professionals del sector. Neix per formar altres professionals -nacionals i internacionals- amb l’objectiu de convertir-los en experts en Cava.

Un projecte educatiu exclusiu que sorgeix després de l’èxit de diverses sessions presencials impartides en els mercats dels Estats Units, el Regne Unit i Bèlgica. La nova acadèmia es constitueix com una eina formativa més accessible disponible en tres idiomes (castellà, català i anglès). Neix amb la vocació de formar professionals del sector, des d’equips comercials, distribució o enoturisme, entre tants altres.

Es tracta de la primera formació específica exclusiva de la D.O. Cava a través de la qual els participants dominaran tot el relatiu a l’escumós espanyol per excel·lència. L’eina ofereix continguts audiovisuals, vídeos i proves interactives que fan el procés d’aprenentatge amè, intuïtiu i adaptable al ritme de cada usuari. Es podrà gaudir de tastos impartits per ambaixadors de renom, entre els quals destaquen Pedro Ballesteros MW i Ferran Centelles, en forma de vídeo tutorials didàctics al llarg de el curs. Els alumnes s’endinsaran en aspectes que van des de la viticultura i l’elaboració del Cava fins a la seva classificació i garanties de qualitat, sense descuidar el tast o les harmonies. Finalitzarà amb un test que els avalarà mitjançant un diploma oficial com a Formadors Homologats en Cava, i els donarà accés a la comunitat Alumni Cava Academy. A més, un cop el context pandèmic ho permeti, s’obrirà la possibilitat de participar en una estada de 2/3 dies a la regió del Cava, que inclourà visites enoturístiques a una selecció de cellers i masterclasses de versatilitat gastronòmica amb Cava.

Com la passió pel Cava és infinita, per als alumnes que vulguin anar més enllà es contemplarà la possibilitat de presentar, al llarg de l’any, una tesi entre tres temàtiques a escollir relacionades amb el sector. A més de premiar la feina del millor classificat, s’atribuirà el reconeixement del títol d’Expert en Cava a tots els que presentin la seva tesi complint amb els requisits sol·licitats.

La iniciativa sorgeix com a part de l’enorme demanda obtinguda cada dia al Consell Regulador del Cava i té com a objectiu donar resposta a consultes realitzades per part d’amants i aficionats del vi interessats en ampliar els seus coneixements sobre el Cava.

Cava Academy compta amb un nombre reduït de places: cada convocatòria es limita a un màxim de 40 alumnes. La primera de 2021 es troba ja oberta fins al dia 26 d’agost perquè els interessats s’inscriguin i, en cas de ser seleccionats, realitzin el curs a partir de setembre. Les properes convocatòries s’anunciaran al web -www.cavaacademy.com- per a futurs interessats.

Així, la D.O. Cava posa a disposició de tots els Cavalovers i winelovers la possibilitat d’aprofundir en els seus coneixements sobre el cava i tot el que l’envolta des d’on estiguin. Segons Javier Pagés, president de la D.O. Cava, “Cava Academy neix amb l’objectiu de formar veritables experts en Cava com a ambaixadors, millorant la seva experiència i visió del Cava en els seus àmbits de treball -restauració, entitats formatives, botigues especialitzades, alimentació o altres. Aquests professionals compartiran les bondats del Cava i de la seva regió a nous interessats, generant confiança en parlar del Cava amb propietat entre la comunitat d’amants del Cava a tot el món”.

CAVA ACADEMY

Inscripcions a través de la webwww.cavaacademy.com

Preu: 150 €. Inclou un kit de tast que inclou una representació de cada categoria de Cava, a excepció del Cava de Guarda Superior de Paratge Qualificat, que cada alumne podrà adquirir de forma particular si així ho desitja. Aquest 2021 la selecció ha estat realitzada per Pedro Ballesteros MW.

Nou comentari

Comparteix