VadeVi
Nicolas Joly afirma que el canvi climàtic fa créixer vinyes a llocs sorprenents

Marbella (Màlaga) acollirà els dies 13 i 14 d’abril el III Congrés Mundial de Canvi Climàtic i Vi, un esdeveniment en el que col·labora Vadevi.cat, el diari dels vins catalans. Algunes de les personalitats del sector comencen a esgrimir detalls de la trobada. El reconegut productor vinícola Nicolas Joly (França, 1945), ponent, expressa que una de les claus de la seva intervenció serà explicar que el secret dels bons vins passa per “comprendre les lleis de la natura i la terra”. “El canvi climàtic és pura conscienciació i fins que la indústria vinícola no ho entengui i hi posi remeis, no avançarem”.

Joly, pioner i una de les majors personalitats en l’estudi i el desenvolupament de les tècniques d’agricultura moderna i la biodinàmica, arriba a aquesta cita per aportar solucions: “Petites accions no costen gens i nosaltres ja veiem millores. A més, esgrimeix que els cellers en l’actualitat tenen dues maneres d’afrontar el canvi climàtic en la producció dels seus vins, “a través de tecnologia que produeixi sabors i textures artificialment o amb l’enfocament de donar a la vinya major capacitat de defensar-se contra el canvi, gràcies, per exemple, a l’eficàcia de la biodinàmica”.

La tercera edició d’aquest congrés també debatrà sobre la producció del vi i la qualitat en situacions extremes produïdes per l’escalfament global. En aquest sentit, aposta per diferenciar el vi “de debò” i l’industrial, “aquell que té mètodes molt convencionals o aquells en els quals no es treballa amb excel·lència a la vinya”. Joly argumenta que el veritable vi “és obra de la natura i recrea les peculiaritats del sòl i el clima”. En aquest sentit, adverteix que el canvi climàtic “està fent néixer vinyes que abans no existien per la pobres condicions lumíniques”.Nicolás Joly ha publicat diferents llibres sobre els vins biodinàmiques en més de set idiomes.

Pancho Campo és el president de The Wine Academy of Spain -una organització privada, que va fundar l’any 2003- i promotor del Congrés Mundial de Canvi Climàtic.


Nicolas Joly FOTO: Cambio Climático y Vino – III Congreso Mundial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa