VadeVi
El canvi climàtic a la vinya i el vi centra el congrés dels enòlegs de Catalunya
  • CA
Les millors imatges de la Nit de l'Enologia al Castell de Perelada

!--akiadsense-->

Vitivinicultura Sostenible “Eficiència i Sostenibilitat en la Vinya i el Vi” és el títol del congres anual de l’Associació Catalana d’Enòlegs i el Col.legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya que es farà divendres dia 27 d’abril.

Serà la vint-i-novena edició i el lloc escollit per la celebració de la jornada tècnica, és l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona a Castelldefels.

Enguany està dedicat a la sostenibilitat. Després de la verema més primerenca de la historia, hom no pot defugir de la idea del escalfament global, que en tots els ecosistemes es percep amb canvis que provoquen gelades primerenques, cops de calor, increment de malalties criptogàmiques, avançament de collita i altres fenòmens que ben segur se’ns escapen. Amb aquesta sensibilitat s’han cercat conferenciants que puguin aportar idees de optimització en tot el procés vitivinícola.

Així, les presentacions posen de relleu la sostenibilitat en tota la fase de producció, des de la vinya, a través del reg deficitari en una xerrada i de la optimització de fitosanitaris en una altre, fins al celler a on es focalitza en l’eficiència energètica, que a banda de disminuir el consum d’energia també és favorable des de la part econòmica. També es parlarà d’una eina de control de la sostenibilitat, per mitjà de la petjada ambiental.

L’elaboració sostenible també ha de tenir en compte la neteja d’efluents, pel que també hi ha una presentació de depuració d’aigües i seguint la idea que es va encetar l’any passat, un associat, en aquest cas l’associada Eva Plazas en parlarà de la seva experiència al celler en sostenibilitat.

La nit de l’Enologia 2018

La cloenda del congrés, donarà pas al vespre del mateix dia 27 d’abril a La Nit de l’Enologia, un acte que reconeix la trajectòria de figures del sector i que tindrà lloc al Celler Vilarnau a Espiells (Sant Sadurní d’Anoia).

La Nit de l’Enologia d’aquest 2018 es centrarà en tres categories. Els premiats de les tres categories seran designats per la junta:

¬ L’enòleg sènior; el reconeixement a un professional, amb més de 25 anys de dedicació, que ja ha viscut la seva edat d’or personal i que s’ha convertit en un referent.

¬ L’enòleg amb la millor trajectòria professional, concretada en la solidesa i coherència d’una línia o un projecte que dóna com a resultat un producte de referència.

¬ Mèrit Periodístic; per la tasca de difusió del món de l’enologia, el vi i el seu entorn.

Per a més informació, inscripcions i consultes cal adreçar-se a l’Associació Catalana d’Enòlegs al telèfon 938912550 o al correu electrònic. [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa