Quan es parla de maridatge entre vins i menjar, es tendeix a buscar un vi que s’adigui amb un plat prèviament escollit. Tot el contrari al que s’ofereix al restaurant enoteca La Vinya del Senyor de l’avinguda de Sarrià de Barcelona, on a la carta de plats es pot triar entre diferents opcions de “Petites bouffes pensades per acompanyar el vi”. I és que la carta principal és la de vins, amb més de tres-centes referències diferents, la majoria dels Països Catalans, i les bouffes, els plats informals disponibles, són un complement del qual es pot prescindir si el que es vol és només gaudir de vi, a copes o per ampolles.

A l’ambient càlid d’aquest local s’hi van aplegar unes 40 persones la nit de Reis, i mentre al carrer el fred, la pluja i el vent glaçaven l’esperit, a dins es va poder gaudir dels vins del celler Mas de la Caçadora. La convocatòria va ser a través de mitjans moderns -Facebook i correu electrònic- i també a través del més antic: el boca a boca, i els afortunats que en van fer cas van poder xerrar amb Marta Loyo, directora de la Vinya del Senyor, i amb Joan Pujades, responsable del celler.

Els vins que es van tastar, o més que tastar, beure, van ser el blanc Tretze i el negre Quom, convidava Mas de la Caçadora. Els primers assistents van començar a arribar a les nou del vespre i fins passada mitjanit al darrere de la barra hi va haver el Joan Pujades, servint copes, explicant les virtuts de la garnatxa blanca als qui demanaven una copa del blanc Tretze o de l’equilibri del cupatge de merlot, carinyena, garnatxa i cabernet sauvignon als que preferien el Quom.

Semblava que tothom tenia assegurats bons regals per a l’endemà i els que no, devien pensar que gaudir d’aquesta nit de vi ja era un bon premi, perquè l’ambient va ser festiu i alegre. Fins i tot algun valent es va atrevir a demanar el plat fort de la casa, el jarret de vedella al forn, una peça impressionant de més d’un quilo i mig de molla, que darrere l’aspecte intimidatori -gairebé digne d’en Fred Picapedra- amaga un gust delicat i un tacte deliciós que tan combina amb el vi negre com amb el blanc corpori i dens del Mas de la Caçadora.

Al sortir encara plovia, però no semblava que li importés a ningú.


UNES QUARANTA PERSONES ES VAN APLEGAR AL restaurant enoteca La Vinya del Senyor DE L’AVINGUDA DE sARRIÀ PER TASTAR ELS VINS DEL CELLER MAS DE LA CAÇADORA FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa