VadeVi
La #NoMona de Pasqua o la mona per a adults, amb vi
  • CA

El sommelier David Seijas i el xocolater Lluc Crusellas han ideat conjuntament un projecte innovador que fa miques la tradició que envolta la mona de Pasqua. N’hi han dit la ‘No-Mona’, i és un ou de xocolata que simula la fusta d’una barrica de vi, i que porta una sorpresa a l’interior: una ampolla del vi Roca del Crit de Gallina de Piel Wines, el projecte vinícola de Seijas.

El sommelier explica que la idea original va néixer de “repreguntar-nos cadascun dels conceptes que inclou la mona tradicional. Partint que una mona tradicional és un pastís que porta ous de xocolata i que la gent gran regala als més petits, ens vam preguntar: Per què et deixen de regalar la mona quan s’acaba la infància? No pot haver un mona dels adults? És repensar el concepte amb la mirada oberta d’un nen o nena que s’ho pregunta tot perquè no té res escrit”, comparteix.

Amb el lema “Qui et va padrí!”, la #NoMona vol ser un exercici creatiu i gastronòmic per mostrar la força del qüestionar el que aparentment sembla establert. Proposen, doncs, regalar o regalar-se una experiència que comença a l’inici de l’àpat trencant l’ou i obrint l’ampolla de vi. Així la xocolata i el vi acompanyen tot l’àpat de l’inici i fins al final amb postres de xocolata. Crusellas i Seijas han treballat per harmonitzar al màxim el vi i la xocolata amb alguns ingredients pont, com son els gerds, el cafè o la tòfona.

David Seijas i Lluc Crusellas en una imatge promocional d’aquesta creació | ‘Gallina de Piel Wines’

Col·lecció exclusiva de 100 unitats

El procés d’elaboració de la #NoMona és artesanal i complicada, comparteixen els creatius, per això, aquest any han limitat la producció a 100 unitats, cadascuna d’elles numerades.

David Seijas apunta que “treballar la creativitat sumant disciplines és un exercici molt potent. Aquest 2022, en el marc del concepte #NoBodega de Gallina de Piel Wines continuaran passant coses. Ja estem treballant en conceptes relacionats amb altres disciplines i en vénen molts més. Repreguntar-s’ho tot és la base per crear”, apunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa