Un vi amb un mínim del 70% de garnatxa o carinyena -procedents de vinyes de més de 20 anys-, del 2009 o més jove, sense criança en roure i d’uns 12 euros. Aquestes són les característiques que ha de complir el vi de la DO Montsant que vulgui introduir-se en el mercat noruec segons Vinmonopolet, l’organisme públic que controla la comercialització minorista de vins i licors al país nòrdic. Així s’ha fet públic en la darrera licitació oberta, que es basa en estudis de demanda i tendències de consum, i que fixa el 31 de març com a data límit per presentar les ofertes. Vinmonopolet també inclou referències a les DO Priorat i Empordà.

És una oportunitat atractiva ja que els països nòrdics s’estan convertint en els darrers anys en un mercat molt interessant. En el cas de la denominació d’origen Montsant, Noruega és el tercer país en el rànquing d’exportacions, tot i que encara distanciat d’Estats Units i Alemanya.


Varietats de raïm: Garnatxa negra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa