VadeVi
L’empresa del vi acusada de frau ja ha canviat de nom
  • CA

El fons voltor Sherpa Capital, nou propietari de Reserva de la Tierra, ha anunciat que hi farà una gran inversió de 25 milions d’euros. Segons afirma Wine Business International i avança Vinassos, aquest moviment, que anirà acompanyat de la compra de diversos cellers de l’Estat, forma part d’un pla per “transformar el sector del vi espanyol”. Un pla que comença per l’adquisició d’una companyia insolvent i que ha protagonitzat un dels escàndols de falsificació de vins qualificats més gran de la història recent.

Instal·lacions de Reserva de la Tierra a les Borges del Camp | E.V.

L’entrada en un sector que consideren “poc professionalitzat”

Sota el nou nom de ‘Terra Cellars‘, Reserva de la Tierra rebrà una injecció multimilionària, que acompanya la compra de diversos cellers, inclòs un de Galícia. Segons José María de Retana, director d’inversions de Sherpa Capital, el sector del vi a l’Estat “està molt atomitzat” i els “cellers petits”, que considera que “no estan gens professionalitzats”, no poden cobrir la demanda mundial de vins espanyols de qualitat.

Instal·lacions de Reserva de la Tierra, amb façana renovada | E.V.

El sector del vi de l’Estat no té “prou peixos grossos”

En aquest sentit, l’objectiu de Sherpa Capital és aconseguir ser “l’únic subministrador” de grans quantitats de vi a cadenes de supermercats de l’Estat i d’altres països, entre les quals hi ha Mercadona, Aldi, Lidl i Carrefour. Retana considera que els grans compradors internacionals estan “concentrant cada cop més” les seves llistes de proveïdors i que això suposa “una dificultat per a Espanya”, que creu que no té “prou peixos grossos”. Així doncs, volen crear “un grup de cellers” que satisfaci les necessitats d’aquests grans clients.

“Espanya produeix uns 40 milions d’hectolitres l’any, gairebé la meitat dels quals es venen a granel a altres països com França i Itàlia, on els embotellen i els venen com a vins francesos o italians o, si respecten la llei, com a ‘Productes de la Unió Europea”, afirma el director d’inversions del fons voltor que ha comprat una empresa arruïnada acusada, precisament, de falsificar l’origen i les certificacions de qualitat del seus productes.

La nova direcció augura acomiadaments per reduir “ineficiències”

L’estratègia de Sherpa Capital, afirmen, és “vendre vins de qualitat a preus competitius”. En aquest sentit, afirmen que no “baixaran la qualitat”, que no era el problema de Reserva de la Tierra, creuen, sinó “la mala gestió de la companyia” que, recordem, és com anomena al fet que els seus propietaris i directius estiguin imputats per cinc delictes. Els caps de l’empresa, però, “ja no són” a l’empresa, explica Retana, que ha mantingut “els càrrecs intermitjos i les instal·lacions”.

Un nou director interí, explica, ha estat nomenat mentre es busquen nous executius, i s’espera que hi hagi acomiadaments per la “reducció” de les “ineficiències en la gestió i la producció”, malgrat en una entrevista recent a aquesta capçalera, el conseller delegat de l’empresa del vi, Fernando Llano apuntava que es mantindria intacta la plantilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa