Vinya Janine és un celler familiar de Rodonyà que desde principis del segle passat elabora, embotella i comercialitza el seu vi.

Aquest any els fills de la familia (Janina i Jordà) sorprenen amb un nou vi MOMENTS, un vi que segons declaren “està destinat a un públic jove-adult, amb ganes de viure noves experiències dins del món del vi”.

La peculiarietat del disseny d’aquest vi és que Vinya Janine ha deixat un gran espai en blac al mig de l’etiqueta per què cadascú es pugui personalitzar l’etiqueta dibuixant o escrivint a ma “el seu moment únic i irrepetible”.

Vinya Janine va ser pioner en adoptar la agricultura de producció integrada, respectuosa amb el medi ambient i els seus productes tenen el segell de
“produït, elaborat i embotellat a la propietat”, un símbol de garantia pel consumidor.

I és que en primer lloc es declaren viticultors, l’explotació agrària la configuren majoritàriament el conreu de la vinya, però també els conreus mediterranis per excel·lència, l’olivera (també produïm oli d’oliva extra verge) i l’amatller, aquest últim en regressió.

Les vinyes estan situades a l’extrem nord-est de la denominació d’origen Tarragona, una zona amb un sòl argilós-calcari, relativament pobre, amb clima mediterrani i un règim pluviomètric baix, condicions molt bones per produir vins de qualitat, amb baixes produccions per hectàrea. Al celler van ser pioners a la nostra zona en la introducció del conreu de la vinya en espatllera i en la criança de vins.

Vinya Janine és soci fundador de l’Associació Catalana per a la Protecció i Promoció dels Productes de l’Alt Camp: “AC, producció artesana”, que té per objectiu divulgar i promocionar aquests productes de qualitat de la nostra comarca.

Vinya Janine també organitza activitats d’enoturismea Rodonyà, i esdevé una plataforma de turisme rural a la casa Rural Jordà i amb la incorporació d’Agrotast, l’agrobotiga, que completa una amplia gamma de serveis lúdics amb la vinya i el vi com a punt de referència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa