VadeVi
Nova York decidirà enguany quines són les millors garnatxes del món

El concurs que tria anualment i des de fa més de deu anys les millors garnatxes del món fa enguany un salt cap a Nord-amèrica. L’organització de les Grenaches du Monde ha compartit amb Vadevi que està tancant els serrells per traslladar tota la logística del certamen cap als Estats Units i convidar, com a membres del jurat, a prescriptors i importadors locals perquè puguin avaluar quins són els millors productes de l’edició i, facilitar després, que puguin incorporar algun d’aquests productes a la seva particular cartera de vins.

De fet, el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (CIVR), responsables del certamen, ja havien fet un primer intent d’organitzar la desena edició a Nova York, però les circumstàncies encara molt condicionades per la pandèmia no ho van fer possible. Sigui com sigui, enguany s’ha apostat per una nova fórmula en la qual un centenar de professionals tastaran i avaluaran els vins que competeixen cadascun des de casa seva (o un lloc particular). El dia 6 de juny, doncs, s’està treballant perquè cadascun dels membres pugui rebre una mostra dels vins als quals hauran de posar nota i tingui la facilitat de compartir el resultat a través d’un sistema digital.

L’objectiu de tot plegat, segons l’organització, és obrir noves portes als vins fets amb garnatxa a un mercat que ja té, diuen, especial interès per aquesta varietat. Al concurs hi poden participar vins monovarietals (s’hi accepta que tinguin un mínim del 85%) i cupatges amb un mínim del 50% de garnatxa i de totes les tipologies: blanc, negre, rosat, escumós, sec o dolç. Tota la informació i bases, en aquest enllaç.

Aquesta edició se celebra en el marc de l’European Grenache Quality Wines, un programa cofinançat per la Unió Europea que té per objectiu reforçar la competitivitat dels productes agrícoles de qualitat de la Unió Europea.

Un concurs itinerant des de 2016

El concurs de les Garnatxes del Món va començar l’any 2013 celebrant úniques edicions a ciutats del Rosselló, i a partir de 2016 va esdevenir itinerant, aterrant el certamen a ciutats i territoris estretament lligats amb aquesta varietat, com Campo de Borja, Sardenya, la Terra Alta, o Châteneauf-du-pape, entre d’altres. Enguany, fan un salt més i obren camí cap a un nou mercat: d’Europa al món, diran des de l’organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa