VadeVi
Nova imatge per a l’Eixaders de L’Olivera
  • CA

El chardonnay del celler L’Olivera també canvia d’imatge per apropar-se encara més al paisatge que l’inspira. Un paisatge on conviuen esperits agrícoles diversos, vinya i cereal, terrasses amb murs de pedra seca i planures terroses de secà. Paisatges que ara es veuen plasmats en la nova etiqueta de l’Eixaders, un disseny de Cla-se bcn que busca, encara més, aquesta aproximació directa als orígens, a la terra.

I ho fa amb una mirada aèria al paisatge que dóna nom a aquest vi. Una mirada des de dalt que ens apropa al despoblat dels Eixaders, un poble actualment en ruïnes que pertanyia a l’antiga baronia de Vallbona i que és, precisament, d’on pren el nom aquest vi.

Amb la nova etiqueta, doncs, posem l’accent als orígens i ho fem mirant al passat des d’un punt de vista contemporani. Descobrint, a vista d’ocell, la singularitat d’aquest territori que dibuixa un tapís de terres i colors, textures i relleus, testimonis d’un passat i un present agrícola viu i treballat.

A nivell formal, la nova etiqueta parteix de l’estructura típica de les etiquetes de L’Olivera però amb un disseny contemporani, que manté l’elegància i defuig els tòpics. Una etiqueta que utilitza un recurs tan senzill i estès, modern i contemporani, com el popular ‘google maps’, per fixar la mirada des d’un punt alt que ens permet copsar un altre dibuix del territori.

Una etiqueta amb un relat al darrere, que explica L’Olivera amb una metàfora visual senzilla: tan senzilla com la simple imatge aèria del territori que dóna nom a aquest vi i, a la vegada, coherent amb la mateixa senzillesa que caracteritza la pròpia imatge de L’Olivera.

La nova imatge de l’Eixaders és un gest que busca donar més protagonisme a aquest vi i apropar-lo, en disseny i relat, al seu germà antagònic, el Blanc de Marges. Un, l’Eixaders, elaborat amb Chardonnay, una de les varietats més internacionals. L’altre, el Blanc de Marges, una aposta de L’Olivera per treballar amb varietats autòctones i recuperades com la Parellada, el Cartoixà i la Malvasia. Dues cares d’una mateixa moneda, dos pols oposats que s’atrauen. I és que, més enllà del que els distancia, els dos vins comparteixen el caràcter d’arrelament al territori que porten escrit en el seu perfil.

És precisament aquest arrelament a la terra el que L’Olivera vol transmetre a través dels seus vins blancs. Perquè L’Olivera és terra i és gent, volem que el relat que sostingui els nostres vins blancs parli sobretot de la terra on neixen, així com en els negres, el relat s’inscriu més en l’àmbit de la gent que treballa i interpreta aquesta terra.

Un blanc internacional però amb expressió pròpia

El Chardonnay, la varietat blanca més plantada arreu del món, troba en la Vall del Corb una expressió pròpia amb accents alhora clàssics i del Nou Món. La fusta li aporta les característiques pròpies amb una important presència de vainilla, brioix, torrats… que trobarem alhora al nas i a la boca, on destaquen també els tocs de fruita tropical i madura. L’Eixaders és un vi franc i varietal, voluminós, amb un final de boca fresc i persistent típic dels vins de la mateixa varietat que podem trobar en les denominacions franceses més clàssiques pel Chardonnay.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa