Nova oferta enogastronòmica a Falset

Vinyes Domenèch i l’Hotel-Hostal Sport presenten el menú “Maridatge de sensacions” per promoure l’enogastronomia al Priorat

L’Hotel-Hostal Sport i el celler Vinyes Domènech inicien una nova col·laboració oferint als clients del restaurant el menú “Maridatge de sensacions”, que uneix plats tradicionals i de mercat del Priorat amb vins d’aquest celler de la DO Montsant molt interessants i singulars, com l’apreciat Teixar, elaborat amb garnatxa peluda de vinyes velles.

El menú ja es pot degustar al restaurant Sport i consta de 4 plats i unes postres combinades amb quatre vins del celler Vinyes Domènech especialment seleccionats per lligar amb cada proposta culinària. La iniciativa vol fomentar la cultura enogastronòmica promovent la suma de cuina i vi, tot aportant coneixement sobre el Priorat i els seus actius als clients habituals i ocasionals de l’establiment.

El menú l’han creat el sommelier de Vinyes Domènech, Xavi Nolla, i la directora de l’Hotel-Hostal Sport, Marta Domènech, amb l’equip de cuineres de Falset que elabora diàriament el menú al restaurant. Consta dels següents plats i vins:

Carpaccio de peus de porc amb festucs
Rita (garnatxa blanca, macabeu)

Amanida de ruca i fruits vermells i avellana o vinagreta d’avellana
Bancal (garnatxa, sirà, cabernet sauvignon)

Hamburguesa al vi del Priorat
Furvus (garnatxa peluda i merlot)

Cua de bou amb fonoll
Teixar (garnatxa peluda)

Tiramisú amb notes de cafè
Teixar (garnatxa peluda)

El menú, que té un preu de 45 euros, amplia l’oferta enogastronòmica de l’històric restaurant Sport, en funcionament des de 1923. L’establiment ha prestat sempre una atenció especial als vins de les DO Montsant i la DOQ Priorat, com demostra la seva carta amb més de 100 referències. L’aposta pel menú maridatge confirma l’interès per seguir innovant a la cuina.

Els clients que vulguin també tenen la possibilitat de gaudir d’un “Maridatge de sensacions” guiat, comentat i servit pel sommelier. Aquesta opció comporta un sumplement en el preu del menú i s’oferirà sempre que hi hagi un grup mínim de persones.

Celler Vinyes Domènech
Amb l’objectiu de promoure l’enoturisme, el menú “Maridatge de sensacions” també ofereix la possibilitat de visitar el celler, fundat el 2002 amb la recuperació d’una finca de 15 hectàrees al camí de la Fou, a Capçanes, una de les zones més emblemàtiques del Priorat.

L’interès renovat per descobrir i crear nous vins va impulsar la família Domènech, originària de Falset, a obrir la bodega. Les vinyes es troben entre 500 i 550 metres d’altura, amb ceps que van dels 12 als 70 anys i pertanyen a la DO Montsant. Més referències dels vins a www.vinyesdomenech.com


Vinyes Domenèch i l’Hotel-Hostal Sport PROMOUEN l’enogastronomia al Priorat FOTO: VINYES DOMÈNECH

Nou comentari