VadeVi
Oberta una nova convocatòria de la beca d’investigació Eduard Puig Vayreda

La DO Empordà i la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà han convocat una nova Beca Eduard Puig Vayreda amb la qual es premia un projecte d’investigació inèdit que tingui a veure amb la viticultura i l’enologia de l’Empordà. El projecte pot versar sobre un o altre d’aquests àmbits: botànic, enològic, històric, turístic, econòmic, arquitectònic, o ambiental, entre d’altres.

La concessió de la beca té per objectiu aprofundir en camps que encara no han estat prou explorats i que poden afavorir el coneixement i l’evolució del mateix sector vinícola en el camp tècnic o comercial. “Som conscients de la gran amplitud de matèries que giren al voltant de la vinya i el vi, la quinta essència de la nostra economia tradicional, que ha tingut una transcendència històrica molt rellevant i avui també suposa una oportunitat de negoci i projecció turística de primer ordre per a les nostres comarques”, apunten les bases de la convocatòria. El premi va adreçat a entitats sense ànim de lucre i a persones, siguin estudiants, professionals o estudiosos.

Una beca dotada amb 5.000 euros

El projecte de recerca i les candidatures es poden presentar fins al 17 de març de 2023 a la seu del Consell Regulador de la DO Empordà. Les bases de la convocatòria estan publicades al web de la DO Empordà i es poden consultar seguint aquest enllaç. L’atorgament de la beca, dotada amb 5.000 euros, es farà públic, el 14 d’abril de 2023. 

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres; la col·laboració de la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català del Vi (INCAVI), l’Institut d’Estudis Empordanesos, i la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol; i el patrocini dels cellers La Vinyeta i Perelada, Pere Guardiola, Cooperativa d’Espolla i Vinyes dels Aspres. 

Homenatge a Eduard Puig Vayreda

Els promotors de la iniciativa han volgut que la beca dugui el nom d’Eduard Puig Vayreda per homenatjar l’enòleg empordanès, mort el passat mes d’abril del 2018. Puig Vayreda fou molt actiu en el camp de la divulgació enològica i es pot considerar un dels principals erudits que ha tingut Catalunya en aquest camp. Va ser director de l’INCAVI, fundador i president de la Confraria de la Bóta de Sant Ferriol, professor de la UdG i coodirector de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà.

A banda de la seva activitat professional, també va destacar pel seu compromís cívic i cultural. Va ser alcalde de la ciutat de Figueres (1981-1983) i va presidir Joventuts Musicals i l’Institut d’Estudi Empordanesos, a més de ser membre de nombroses entitats. També va ser col·laborador de premsa, escriptor i conferenciant.

Més notícies
La nova façana del Vinseum | Cedida

Convocada la IX Beca Emili Giralt d’investigació en cultures del vi

El Vinseum ha fet oficial la convocatòria, amb una dotació que ha augmentat fins els 6.000€
:  - Mobile

L’Empordà crea la beca d’investigació ‘Eduard Puig Vayreda’ per treballs sobre la vinya i el vi

S’atorgarà un ajut de 5.000 euros a un projecte d’estudi relacionat amb el món del vi a l’Empordà de caràcter històric, arquitectònic, etnològic, ambiental, turístic o econòmic
:  - Mobile
El Jardí de Dionís

Mor l’enòleg i exdirector de l’INCAVI Eduard Puig Vayreda

Tenia 76 anys i acabava de publicar el llibre ‘El jardí de Dionís’
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa