Ostres, xarel·lo Penedès!

La DO Penedès i la Federació de productors de mol·luscs del Delta de l'Ebre presenten una campanya conjunta els mesos de novembre a abril

Les ostres, una gran combinació amb els vins de xarel·lo penedesencs. Foto: VADEVI.cat

Sota el suggerent nom Ostres, Xarel·lo Penedès!, el Consell Regulador de la DO Penedès i la Federació de productors de mol.luscs del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL), han presentat en el marc de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que se celebra aquests dies a Barcelona, una nova proposta gastronòmica pels propers mesos de novembre a abril, que maridarà els vins de xarel·lo de la DO Penedès, amb les ostres del Delta de l’Ebre, esdevenint un maridatge de luxe i a la vegada, una eina de promoció per donar a conèixer aquests excel.lents productes elaborats a Catalunya.

Segons paraules del President del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès, Josep Maria Albet i Noya, la combinació d’aquests 2 productes de qualitat, esdevé un encert, ja que les notes cítriques, els tocs salins, el frescor en boca i la complexitat que la varietat xarel·lo atorga als vins, es complementa a la perfecció amb les ostres, esdevenint un maridatge quasi perfecte, que de ben segur es convertirà en un excel·lent reclam pels restaurants que s’hi adhereixin.

Pel que fa a FEPROMODEL, Gerard Bonet, gerent de la Federació, va voler destacar també la importància que aquesta iniciativa tindrà pels productors d’Ostres del Delta, ja que permetrà fomentar donar a conèixer i el promoure el consum de les nostres ostres entre els consumidors, d’una manera diferent i molt atractiva.

Meritxell Falgueras, sommelier i periodista, afirma que aquesta proposta és un encert, ja que l’acidesa cítrica del xarel·lo amb la textura de l’ostra brilla per donar pas a una experiència gastronòmica que ens parla de salinitat, frescor i ens permet degustar la vida amb molt de gust!

La proposta Ostres, xarel·lo Penedès! es desenvoluparà entre els mesos de novembre i abril del 2012, en restaurants de la franja litoral compresa entre el Garraf i el Delta de l’Ebre, així com de tot el territori de la DO Penedès. El llistat de restaurants que participin en aquesta iniciativa es podrà consultar a la web del Consell Regulador de la DO Penedès a partir del mes de novembre.

La presentació va comptar també amb les intervencions del Xavier Agell, Coordinador General de l’INCAVI, i de la Directora General de Pesca de la Generalitat de Catalunya, la Sra Mª Mercè Santmartí.

Aquesta proposta és oberta a tots els restaurants que s’hi vulguin adherir, que per formar-ne part, només han de contactar amb el seu distribuidor de xarel·lo del Penedès. Un cop rebuda la inscripció rebran el material de comunicació de suport, per tal de donar a conèixer la promoció entre els seus clients.

Nou comentari