Javier Pagès, l’actual president del Consell Regulador de la DO Cava, podria repetir el proper mandat, el que tot just s’està configurant aquests dies. Nou de les dotze vocalies que conformen l’entitat del Cava ja estaven clares, però aquest dimecres s’ha fet convocatòria a les urnes per decidir els tres representants del Cens B, on hi competien dues coalicions, Viticultors del Cava, formada per Unió de Pagesos, les JARC i Associació de Viticultors; i la candidatura presentada per la unió dels productors d’Almendralejo i Requena.

Els resultats fets públics aquest dijous al matí han confirmat que dues de les vocalies queden a mans dels catalans, i la tercera, cau a mans de la candidatura espanyola, fet històric que mai fins ara havia passat. Ara, esperen uns dies en què es poden presentar al·legacions i un cop confirmat, restarà fer les votacions pertinents per assignar la presidència dels propers quatre anys de mandat.

Javier Pagès és en paraules del sector ‘un home de consens‘ i sembla que podria tenir els vots suficients per repetir al capdavant de la DO Cava. “Si és així i el sector entén que puc ser d’utilitzat pel Cava, cosa que personalment agraeixo, estaré content de repetir“, comenta Pagès al Vadevi. “Ara cal escoltar la voluntat dels nous vocals perquè si és unànim, seguiré compromés com fins ara; si no és el cas i entren noves propostes, s’haurà d’obrir el debat”.

Els resultats, com dèiem, obren la porta per primer cop en la història del Consell Regulador a elaboradors de fora de Catalunya. Pagès entén que “no és important l’origen de qui forma part de les vocalies, el que cal insistir és en el fet que les persones que entrin a representar el cava el cuidin, que el posin per davant de qualsevol interès propi i que en vulguin el millor recorregut possible”.

“És una novetat que entri algú de fora Catalunya, sí, però és el que ha decidit democràticament la gent que ha anat a votar”, apunta. “Si han estat escollits és que han sabut mobilitzar l’electorat”, afegirà. I insisteix en el fet que el que fa falta ara és que es pugui arribar a consensos que tinguin per objectiu revaloritzar el producte i posicionar-lo com a producte de qualitat arreu. “Està clar que poden sorgir discrepàncies que demanin debats, però la nostra tasca com a Consell Regulador és precisament fer els equilibris per arribar a consensos i poder avançar tots junts per un mateix objectiu”.

Surt a col·lació el tema de la limitació d’hectàrees, que durant alguns mesos ha estat motiu de controvèrsia precisament entre extremenys i catalans. “Hi poden haver tots els debats que calgui, però finalment la decisió s’haurà de prendre en funció dels resultats dels estudis independents que demanem al respecte”. “Ens basem en dades, i això ha de servir per aconseguir aquests acords comuns”. “Tenim un projecte i un producte molt bo, i hem de lluitar junts per ell”.

Pagès també ha incidit en el fet que entre els sis elaboradors també hi ha hagut “alguna petita sorpresa”, en relació al fet que no ha entrat Codorníu, una de les marques tradicionals que han format part de les vocalies del Consell i que enguany està com a suplent del Cens D, titulars de cellers elaboradors, liderat per Pere Ventura i Família.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a juliol 07, 2022 | 19:21
    Angelblau juliol 07, 2022 | 19:21
    Compreu i gaudiu d'un bon CORPINNAT.
  2. Icona del comentari de: Joan a juliol 07, 2022 | 19:25
    Joan juliol 07, 2022 | 19:25
    El que hauria d'importar és que el cava sigui un producte basat en escanyar en preu als pagesos.
  3. Icona del comentari de: CAVA és una DO de vi espanyol a juliol 07, 2022 | 20:03
    CAVA és una DO de vi espanyol juliol 07, 2022 | 20:03
    Totes les candidatures són espanyoles.
  4. Icona del comentari de: Visca el xampany català! a juliol 07, 2022 | 21:20
    Visca el xampany català! juliol 07, 2022 | 21:20
    Cal potenciar la denominació "Penedès" pel xampany que produïm a Catalunya i protegir-la en l'àmbit internacional (ja sabem que a Espanya, si poden fotre'ns, ens fotran). Si els de "Fatxanet" i "Cagarniu" volen anar de bracet amb els extremenys, que facin el que els doni la gana, però nosaltres hauríem de primar la qualitat per sobre de la quantitat i ens convé una marca pròpia que eviti condusions en els consumidors
    • Icona del comentari de: Arribes tard a juliol 08, 2022 | 07:29
      Arribes tard juliol 08, 2022 | 07:29
      La denominació Penedes respecte al cava ja existeix i es diu CORPINNAT.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 08, 2022 | 08:39
      Gonzalo juliol 08, 2022 | 08:39
      A ver tontito....ya existe un DO del Penedés. Y es para el vino. Si quieres potenciar el cava elaborado en la región catalana, perfectamente se puede hacer. No hace falta cambiar ningún nombre, ya que tanto el cava catalán, el cava extremeño, etc, se elaboran de la misma manera. Y si, los cavas elaborados en Extremadura tienen la calidad que se les exige para poder denominarse cava. Otra cosa es que seas un supremacista y un tontolculo.
  5. Icona del comentari de: Cat a juliol 07, 2022 | 21:41
    Cat juliol 07, 2022 | 21:41
    El que importa es la qualitat que sempre hi ha hagut rere el nom de cava. Els escumosos extremenys son pixats de burra. Això és perdre qualitat de marca
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 08, 2022 | 08:34
      Gonzalo juliol 08, 2022 | 08:34
      Lo has probado para asegurarlo, verdad?
      • Icona del comentari de: Ricard a juliol 08, 2022 | 19:52
        Ricard juliol 08, 2022 | 19:52
        Jo no l'he provat, ja que el sol fet d'olorar-lo ja vaig vomitar.
        • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 08, 2022 | 23:36
          Gonzalo juliol 08, 2022 | 23:36
          Y un tractoriano como tú, que hacía oliendo eso? Jajaja! No cuela, mendrugo. Lo has probado. Jajaja!
  6. Icona del comentari de: Un altre 'obsessionat', producte 'del atado y bien atado', insultant la lliure intel·ligència a juliol 07, 2022 | 22:43
    Un altre "obsessionat", producte "del atado y bien atado", insultant la lliure intel·ligència juliol 07, 2022 | 22:43
    Una vegada més," Que se note el efecto, sin que se note el cuidado" ( 1716 decrets de nova planta), ja tenim els col·laboradors de la repressió, a l'opció democràtica i pacífica de l'1 d'octubre, infiltrats en una idea intel·ligent i necessària de Catalunya, per defensar la qualitat i antiguitat del Cava CATALÀ vers el Champagne. Felicito els mesells amb síndrome d'Estocolm o pur egoisme, pel que en resultarà. ¿Per a quant la Taula de diàleg pertinent?
  7. Icona del comentari de: Manuel a juliol 08, 2022 | 00:30
    Manuel juliol 08, 2022 | 00:30
    Sra Eva,no se si es usted periodista,ni me importa,pero lo correcto es" dos vocales catalanes y uno de la candidatura del resto de España",si algún día llega la independencia,que lo dudo,si sería correcto lo que ha escrito,y no hagáis alusiones al sentimiento,si no a la realidad,y a día de hoy Cataluña forma parte de España.
  8. Icona del comentari de: Lluís a juliol 08, 2022 | 05:48
    Lluís juliol 08, 2022 | 05:48
    El cava es un producte nefast, de qualitat infima, per a gent inculta, pobra i españolw
  9. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 08, 2022 | 09:26
    Gironí. juliol 08, 2022 | 09:26
    L'origen - del que sigui- és important, sinó fonamental. Un cava català no és igual que un altre d'extremeny, igual que un vi gallec no ho es a un de xerés. Cal no fer com aquesta publicitat que surt ara mateix a El Món, en que es fa publicitat turística de les terres de l'Ebre. (Magnifiques, us recomano la visita)... amb una imatge de la població baix-empordanesa de Monells. Aixó no, caram! Llavors critiquem coses com la que ocorregué fa anys; en uns fulls publicitaris de la Costa del Sol, apareixien imatges de la costa Brava. Us sembla bé?.
  10. Icona del comentari de: Anònim a juliol 08, 2022 | 09:39
    Anònim juliol 08, 2022 | 09:39
    Ai, ingenu de mi! Ni tan sols em plantejava en quin idioma es feien les reunions del Consell del Cava. Donava per fet que es fan en català. Ara, veient l'entrada d'un vocal extremeny estic convençut que "por respeto y educación" es faran en castellà. Em sembla bé que a Espanya es produeixi cava però si us plau que l'anomenin diferent tal com nosaltres hem fet amb el xampany. I sí, a mi també em sembla que el tal Javier tufa a espanyolitzador (l'accent obert del seu cognom l'heu escrit bé?)
  11. Icona del comentari de: El cava és CATALÀ a juliol 08, 2022 | 10:33
    El cava és CATALÀ juliol 08, 2022 | 10:33
    Javier Pagès, de donde soy de donde vengo ... de codorniu, amb això no fa falta dir res més El cava és i serà català. a les espanyes és espumos o com li vulguin dir, però mai mai mai serà cava, i si les persones i els vocals poden venir de tot arreu, però el cava és d'origen català, no extremeny. El jamon de guijuelo d'on és? la seva denominació d'origen quina és? Guijuelo. Un pernil fet a Terol o Catalunya, pot tenir denominació Guijuelo? no, d'on res més
  12. Icona del comentari de: marxem a juliol 08, 2022 | 10:36
    marxem juliol 08, 2022 | 10:36
    Catalans, ja ho sabeu. Corpinnat.
  13. Icona del comentari de: Antoni a juliol 08, 2022 | 11:59
    Antoni juliol 08, 2022 | 11:59
    Ens estan fotent TOT. I el payo aquest tan se li fot. Sou capaços de crea la denominacio CAVA ORIGINAL cat.o altre nom i blindar la denominació, com han fet a França
  14. Icona del comentari de: Joan a juliol 08, 2022 | 14:04
    Joan juliol 08, 2022 | 14:04
    Quina imatge té el Cava a l'estranger ? Per ells només es tracta d'un vi espanyol de preu baix. Cap imatge de català. Els productors de whisky escocès creieu que serien tan tontos de permetre canviar el nom per whisky britànic ?
  15. Icona del comentari de: fat boy a juliol 08, 2022 | 14:49
    fat boy juliol 08, 2022 | 14:49
    Sumarroca per tot beure i Veuve Clicquot per les depressions.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 08, 2022 | 23:40
      Gonzalo juliol 08, 2022 | 23:40
      Has acabado con las existencias de Veuve Clicquot. Jajajaja!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa