VadeVi
Els pagesos del cava treuen els tractors al carrer per mobilitzar-se en aquesta jornada de vaga
Els tractors dels viticultors del Penedès s'han concentrat a Vilafranca
Els tractors dels viticultors del Penedès en la protesta d’aquest mes d’agost a Vilafranca | JARC

!--akiadsense-->

Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès convoquen per aquest dijous una jornada d’aturada i mobilització per protestar contra el preu del raïm i del vi i el vi base per a vi i cava anunciat pels cellers més grans per a aquesta campanya, que suposarà una reducció del 28%.

La mobilització portarà el lema Preus justos per al raïm i el vi base per a vi i cava. Per a la pagesia i el territori, i començarà amb una concentració dels viticultors a les 9h, al costat del Cementiri de Sant Sadurní d’Anoia (Passeig de Can Codorniu) per sortir amb tractors a les 10 hores cap a les seus d’empreses elaboradores i institucions.

Durant tota la jornada hi haurà concentracions davant de les grans empreses del cava Freixenet i Codorníu a Sant Sadurní, però també a García Carrión i finalment a Torres a Pacs del Penedès, l’altra gran empresa compradora de raïm, en aquest cas per fer vi tranquil.

Les concentracions es faran amb tractors i també a peu i arribaran als Ajuntaments de Sant Sadurní i Vilafranca per mostrar el malestar dels pagesos i els seus representants es reuniran amb alguns dels regidors d’ambdós consistoris. I en aquests dos punts es llegirà el manifest de protesta.

Està previst que les mobilitzacions acabin a les 18h de la tarda.

La majoria de cellers ja han anunciat que no rebran raïm pel que no es preveuen inicidents.

Nou comentari

Comparteix