VadeVi
Paladars catalans entrenats amb vi tastaran més de 3000 productes a Brussel·les
  • CA

Hi participen 60 tastadors diferents de 10 nacionalitat. I pel que fa a l’estat espanyol, l’encarregada coordinar i decidir quines seran les persones que hi participaran és la sommelier catalana Rosa Vila.

Ella és qui decideix com es estarà format l’equip i la majoria d’ells són sommeliers. De fet els fixos en aquests team” “>des de fa molts anys són la mateixa Rosa Vila, Ferran Centelles i Meritxell Falgueres, però que aquest any serà baixa.

La resta van variant cada any i ja sigui per proximitat o per preparació, la majoria del grup l’acaben formant sommeliers catalans. Una de les que hi participarà en aquesta ocasió és Ester Bachs, la directora tècnica dels Premis Vinari.

La curiositat d’aquests tastos és que tot i que són sommelier formats en el món del vi, de vi no en tastaran.

Hi haurà més de 3000 productes líquids: aigües, tes, cerveses, cafès, begudes isotòniques o destil·lats entre molts altres.

“És per això”, diu Rosa Vila, en declaracions a Vadevi.cat, “que trio sommeliers especialitzats. Que a part que tinguin el paladar molt ben format tinguin perfils diferents, sommeliers especialitzats en destil·lats, o en comunicació, o en temes infantils, etc. I que a més puguin expressar-se per escrit fluidament en anglès”.

!–akiadsense–>

“Aquest tast és una gran escola. Jo en vaig aprendre molt. I a diferència del vi, no busquen l’excel·lència del producte en sí, sinó que avaluem si compleixen tota una sèrie de requisits per aconseguir allò pel qual s’han creat. Per exemple tastem aigües pensades per fer biberons i hem de dir de totes les que tastem quina és la més apta”.

El sistema de tast, diu Vila, “és molt alemany. Tastem sols, sense telèfon, ni mòbil ni cap altre dispositiu electrònic. Cada 6-7 minuts et passen un altre producte i no pots parlar amb ningú. I a més també t’avaluen a tu com a tastador”.

Per tant durant 4 dies, es decidiran quins són els millors productes i rebran un reconeixement internacional avalat per l’IQTI, considerat un dels més prestigiosos del món.

Així les coses, l’equip de l’Estat Espanyol estarà format en aquesta ocasió per 6 persones, 5 dels qual són catalans.

Rosa Vila recorda que la formació de sommelier de vi és una bona base per tastar altres coses. Els paladars acostumats a distingir el dolç, salat, àcid, amarg, les olors i els colors, saber explicar perquè són així i finalment poder transmetre-ho sobre una fitxa són els que s’aconsegueixen tastant vi són una garantia per després poder-los posar a prova amb altres productes.

La cita serà el 18,19, 20 i 21 de març a Brussel·les.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa