La parella perfecta: Amanida de maduixes amb sal d’herbes de Veritas amb Jean Leon 3055 Rosé

Aquesta amanida juga amb les diferents textures dels seus ingredients

Jean Leon 3055 Rosé

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui amanida de maduixes ecològiques amb sal d’herbes de la cadena de supermercats ecològics Veritas amb Jean Leon 3055 Rosé.

Les amanides, a més de ser una de les formes més saludables d’alimentar-se, són un plat que admet tantes combinacions d’ingredients que si hi posem un punt de creativitat a l’hora de preparar-les, podem fer-les molt atractives per a tots els paladars.

La cadena de supermercats ecològics Veritas en el seu receptari ens proposa un bon grapat d’amanides, totes elles elaborades amb ingredients ecològics, que són una autèntica delícia. Una de les més atractives és l’amanida de maduixes amb sal d’herbes.

Amanida de maduixes amb sal d'herbes

Amanida de maduixes amb sal d’herbes | Cedida

Aquesta amanida, on les maduixes ecològiques en són les protagonistes principals, juga amb les diferents textures dels seus ingredients, com la carnositat de les maduixes, la cremositat de l’alvocat, el punt cruixent de la ceba i de les llavors torrades,… i amb el seu conjunt aromàtic, molt ric amb matisos i marcat pel punt àcid de la llimona, les aromes de les herbes i les característiques notes de l’alfàbrega.

No és un plat senzill de maridar amb un vi. La presència d’un sabor àcid com el suc de llimona, i aromes tant potents com els de l’alfàbrega, condicionen molt el maridatge, reduint moltíssim les possibilitats. El Jean Leon 3055, un vi rosat monovarietal elaborat amb pinot noir, és un dels vins que per les seves característiques combina de meravella amb l’amanida de maduixes amb sal d’herbes.

La clau és com les acideses -la de l’amanida i la del vi- es combinen entre elles, sumant-se, i com es complementen els seus conjunts aromàtics. Les notes de la sal d’herbes lliguen perfectament amb el caràcter afruitat i floral del vi al mateix temps que l’alfàbrega se suma al conjunt aportant frescor, i les subtils notes torrades de les llavors li aporten complexitat.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa:

Ostres del Delta de l’Ebre amb Coca i Fitó d’Or.

Llonganissa de Vic amb Casa Mariol Syrah Reserva 2015

Coca de Llavaneres i Escumós Brut 21 d’Albet i Noya

Torró d’Agramunt i Llàgrimes de tardor Mistela Negra

Coca de recapte i vi novell negre

Foie gras sencer d’Ànec de l’Empordà i Aymar Reserva Única 2013

Canelons de l’àvia de Cannelonia i vi Maria Ganxa 2019

Salmó salvatge fumat i Aymar Rosé Extra Brut 2016

La parella perfecta: Tòfona negra de la Conca de Barberà i Família Torres Grans Muralles 2015

Xocolata negra 100% cacau i AA Dolç Mataró

La parella perfecta: Llom de tonyina roja Balfegó i Finca La Serra del Vent de Tomàs Cusiné

La parella perfecta: Bacallà fumat Royal i Posidònia 2019 de Celler Sumarroca

Nou comentari