VadeVi
La parella perfecta: Salmó salvatge fumat i Aymar Rosé Extra Brut 2016
  • CA
Un plat amb tres trossos de salmó fumat
Un plat amb tres trossos de salmó fumat | Pixabay

!–akiadsense–>

Des de Vadevi i Vadegust us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui salmó salvatge fumat i Aymar Rosé Extra Brut 2016.

El salmó salvatge fumat és una delícia gastronòmica que aporta a qualsevol àpat un toc de distinció únic. El salmó salvatge és aquell que viu fent el seu cicle vital de manera natural: neix en aigües dolces on hi passa els primers temps de la seva vida, després viatja fins al mar on es desenvolupa i arriba a la maduresa. Un cop assoleix l’etapa de la maduresa torna a les seves aigües dolces natals per reproduir-se i repetir el cicle. En aquest moment és quan la seva carn presenta les millors condicions per ser consumida. La temporada de pesca del salmó està limitada als mesos d’estiu.

Aymar Rosé Extra Brut 2016
Aymar Rosé Extra Brut 2016 | FB Castell de Pujades

!–akiadsense–>

Un cop capturada la peça, es procedeix a fumar-la emprant la tècnica del fumat en fred (36-37ºC). Es separen els lloms del salmó per cobrir-los amb una salmorra seca i es deixen curar al voltant d’unes 24 hores. Passat aquest temps es retira la sal sobrant i es col·loquen les peces al forn on primer s’assequen i després es fumen amb fum procedent de la crema de fustes naturals no resinoses.

El producte resultant és força senzill d’identificar pel seu aspecte. Presenta un color ataronjat intens i brillant amb unes marques de greix -definides per les línies blanques que es veuen infiltrades en la carn- molt primes. La seva textura és untuosa i ferma i el seu sabor és intens però delicat a la vegada.

Salmó salvatge fumat i escumós rosat són una parella feta l’un per l’altre. L’Aymar Rosé Extra Brut 2016, l’escumós Clàssic Penedès guanyador del Vinari d’Or 2020 al Millor Escumós Rosat, n’és un clar exemple. Aquest escumós elaborat amb garnatxa, amb una criança de 22 mesos i amb un sucre residual de 3 grams per litre, presenta un carbònic viu i juganer que juntament amb la seva acidesa equilibra la textura untuosa del salmó i refresca la boca neutralitzant el tacte salí de peix. Le seves notes de fruites vermelles confitades es conjuminen amb el sabor dolcenc del salmó i les aromes fumades per formar un conjunt gustatiu harmònic.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa:

Ostres del Delta de l’Ebre amb Coca i Fitó d’Or.

Llonganissa de Vic amb Casa Mariol Syrah Reserva 2015

Coca de Llavaneres i Escumós Brut 21 d’Albet i Noya

Torró d’Agramunt i Llàgrimes de tardor Mistela Negra

Coca de recapte i vi novell negre

Foie gras sencer d’Ànec de l’Empordà i Aymar Reserva Única 2013

Canelons de l’àvia de Cannelonia i vi Maria Ganxa 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa