VadeVi
Pelegrí engega la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, acompanyat pel director general de l’INCAVI, Jordi Bort, i altres autoritats, ha inaugurat al Moll de la Fusta del Port Vell de Barcelona la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, en el marc de les Festes de Mercè

Aquesta nova edició de la Mostra, que té lloc fins al proper diumenge, dia 25 de setembre, presenta diverses novetats respecte a les passades edicions. Així, des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAMM) s’ha volgut donar un gir a aquest certamen i per aquest motiu s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les dotze denominacions d’origen (DO). En aquest sentit, en els espais de les DO, cada consell regulador realitza diferents activitats (tastos, presentacions, etc). També s’ofereixen degustacions, tastos i maridatges amb productes agroalimentaris catalans de qualitat (formatges, embotits, coques, oli i pa).

Protesta d’Unió de Pagesos
Una petita representació d’Unió de Pagesos ha estès una pancarta amb el lema “Preus justos al camp i a la ciutat” al moment de la inauguració de la Mostra. L’ acció estava encapçalada pel responsable nacional del sector de la vinya i el vi de la Unió de Pagesos, Joan Santó, que ha dit que la situació del sector, amb els preus del raïm cada cop més baixos, és insostenible. El conseller Pelegrí, juntament amb el director de l’Incavi, hi han dialogat i s’han emplaçat a buscar solucions.

Estands més barats, però amb menys façana
En aquesta edició, s’ha reduït quasi un 30% el cost dels estands, fet que ha suposat la inscripció de més de cinquanta cellers (el doble que en l’edició anterior). Concretament, aquest any hi ha 55 cellers en representació de les DO catalanes, respecte els 27 de l’any passat, i s’ofereixen més de 500 referències de vins i caves.

Per poder encabir en un sol passadís central tots els expositors, la façana dels estands s’ha reduït. Un error en els plànols que han rebut alguns expositors, ha fet que la decoració i el mobiliari encarregats per alguns expositors no encaixés amb les mides dels estands, a més que algun estava encara incomplet al moment de la inauguració de la Mostra, cosa que ha creat alguns moments de nerviosisme, com ha passat a l’estand del consell regulador de la DO Pla de Bages.

Altres novetats de la Mostra són la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, el tancament dels estands a les nou del vespre i la possibilitat de comprar tots els productes que els visitants han pogut conèixer i degustar en el certamen.

Aquest any, CatalunyaCaixa dóna suport a la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Aquesta col·laboració forma part d’un conveni subscrit aquest mes de setembre entre aquesta entitat financera i l’INCAVI amb l’objectiu de potenciar el sector vitivinícola català.

L’experiència de CatalunyaCaixa en el sector agroalimentari i del vi li han permès obrir aquesta via de col·laboració amb l’INCAVI per a treballar conjuntament en projectes que contribueixin a potenciar el sector vitivinícola català. Concretament, des de la vessant financera, CatalunyaCaixa disposa d’una especialització en l’assessorament a través d’una xarxa de professionals experts i d’una oferta de serveis específica, alhora que les actuacions desenvolupades per l’Obra Social de l’entitat en aquest àmbit li proporcionen un coneixement susceptible de ser transferit a les empreses del sector, així com la possibilitat de generar sinergies amb les iniciatives desenvolupades per l’INCAVI, en benefici del desenvolupament econòmic i social dels territoris.

La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidada i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten a la Mostra per descobrir els vins i caves de les denominacions d’origen catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona. En l’edició passada van visitar la mostra 125.000 persones i es van realitzar més de 100.000 degustacions.


EL CONSELLER PELEGRÍ HA DIALOGAT AMB ELS REPRESENTANTS D’UNIÓ DE PAGESOS QUE PROTESTAVEN FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa