El divendres 22 de juliol, a primera hora del matí, a la plaça de la Vila, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, i altres autoritats, patrocinadors, familiars i amics, van acomiadar el grup de ciclistes que encaraven el repte d’arribar a la Xampanya en bicicleta.

Van haver de pedalar 1.180 kilòmetres i creuar totes les regions vitivinícoles de l’est de França (Llenguadoc-Rosselló, Côtes du Rhône, Beaujolais, Borgonya, Chablis), per a arribar a Le Mesnil-sur-Oger a les 6 de la tarda del divendres 29 de juliol.

Vuit etapes, alguna caiguda anecdòtica, alguna roda punxada, alguns trams de pluja i vent, no van impedir que l’expedició penedesenca fes una triomfal arribada a la Xampanya, desprès de degustar vins francesos i repartir ampolles dels caves i vins que es fan al Penedès. Allà van ser rebuts amb tot el protocol per Jean-Michel Turgy, alcalde en funcions, el consell municipal i representants d’entitats culturals i socials.

Jordi Melendo, promotor de la iniciativa, va declarar que “aquest viatge posa de manifest que la pràctica de l’esport i el consum moderat de vi son del tot compatibles”. Melendo va demanar als governs que en prenguin nota i que deixin de posar el vi en el mateix sac que la resta de begudes alcohòliques.

Mireia Rafecas, la única dóna component de l’equip, va entregar a l’alcalde en funcions una figura que reprodueix els castells i Jean-Michel Turgy va destacar la importància d’aquesta germanor entre dues zones vitivinícoles com el Penedès i la Xampanya.

Abans de tornar a Barcelona des de Paris en avió, van els ciclistes van apropar-se a Reims, per a visitar la casa Henri Abelé, propietat de Freixenet, on van ser rebuts per Pere Bonet, director de comunicació del grup i alhora president de la Confraria del Cava.


La foto correspon al grup a les escales de l’ajuntament de Le Mesnil-sur-Oger. FOTO: JORDI MELENDO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa