VadeVi
Per Sant Jordi, regala llibres que parlin de vi

Avui, dia de Sant Jordi, us proposem algunes publicacions que s’han editat recentment a l’entorn del vi. Guies amb informació i puntuacions de vins catalans; llibres sobre territoris que es dediquen a la vitivinicultura; sobre activitats i propostes enoturístiques, sobre perfils professionals que es mouen entre vinyes i cellers; o un agenda especial que dedica cadascun dels dies de l’any a recomanar un vi diferent.

Retrats de vi, de Ruth Troyano. ">La periodista suma tres nous títols a aquesta col·lecció editada per Publicacions de la URV (ara, en total són sis). Pendents de la presentació oficial -per tant, recent sortits del forn- aquest Sant Jordi es poden trobar els retrats de Sergi Colet (Colet Vins), Roser Amorós (Carlania Celler) i Miquel Palau (Abadal), tres enòlegs reconeguts de Catalunya amb projectes a la DO Penedès, DO Conca de Barberà i DO Pla de Bages.

Els llibres es presenten aquest diumenge a Vins & Co (Aribau , 177 de Barcelona) a les 12h; i a La Festival (Verdi, 67 de Barcelona) de 18h a 19h de la tarda.

Els vins del Pla del Bages, de Josep Pelegrín i Marc Trilla. ">Una publicació que recull la història d’aquest territori, s’atura en el present del sector vitivinícola i s’aventura a parlar del futur i de cap on han de caminar tots els seus actors.

Inclou una descripció dels cellers que en formen part, dels quals es recomana fins a tres referències de cadascun: el vi estrella, el vi que millor defineix el celler i el “cop amagat”, la raresa o aquell vi que no és senzill de trobar. Un escumós o un vi bullit en podrien ser un exemple, tècnica -aquesta última- que segons expliquen els bagencs ha estat recuperat en diversos cellers de la DO. Editat per Pagès Editors, “Els vins del Pla de Bages”, té un preu de venta al públic de 30€.

Guia d’Enoturisme del Penedès, de Lluís Tolosa">. Durant un any i mig, l’autor ha visitat cellers i caves, restaurants, allotjaments i altres empreses i institucions que aposten per l’enoturisme, i el resultat, és una guia dels 210 llocs per gaudir del turisme del vi, així com una guia de fins a 500 vins i caves recomanats. Té un preu de venda de 19.00€.

Aquesta guia ha estat reconegut amb el Premi Nacional en la categoria del millor llibre d’enoturisme (Best Wine Tourism Book) dels World Cookbook Awards.

!--akiadsense-->

Guia de Vins de Catalunya, edició 2017, de Sílvia Naranjo i Jordi Alcover. "> La novena Guia de Vins treu a la llum la tradicional puntuació de vins avaluats a cegues, que en l’edició 2017 han estat fins a 1.381 referències diferents d’arreu de Catalunya.

Editada per Cossetània Editorial i el Punt Avui, té un preu de venda al públic de 19,90€.

!--akiadsense-->

L’A">genda de vins catalans, de Patricia Golferichs. ">Amb il·lustracions de Miguel Bustos i un disseny modern es tracta d’un projecte molt exclusiu que inclou recomanacions diàries de vins i també d’algunes botigues on es poden comprar.

Té la tapa dura, de mida petita (dia A6) per portar a la bossa o a la butxaca, i amb pàgina per dia. I a cada dia, un vi recomanat, el que fa un total de 365 vins de 130 cellers diferents. El dia de recomanació no és gratuït i s’ha fet coincidir, per exemple, amb una data de naixement del vi, del propietari, dels seus fills o de la creació del celler. Els 130 cellers vendran l’agenda, es podrà trobar a 200 llibreries de Catalunya i també a Amazon a un preu de 17’50 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa