VadeVi
Surt X-15, el primer d’una línia de vins experimentals de Jean Leon
  • CA

Jean Leon obre una nova línia de vins experimentals amb el llançament de X-15, el primer vi que elabora el celler del Penedès amb la varietat autòctona xarel·lo. D’edició limitada i numerada – se n’han elaborat només 6.000 ampolles -, X-15 surt al mercat com a homenatge al Penedès, la regió vitivinícola que va permetre a Jean Leon complir el seu somni.

Mireia Torres, directora de Jean Leon, juntament amb l’enòleg Xavier Rubires i la resta de l’equip, han elaborat aquest vi ecològic procedent de vinyes de la propietat de 25 o de 30 anys situades a 225 metres, seleccionades i veremades a mà. La vinificació s’ha realitzat en acer inoxidable amb criança sobre mares durant 4 mesos.

X-15, segons el celler, és d’un groc brillant i amb un ribet verdós, desprèn aromes cítriques, de fonoll i d’anís, sobre un fons de flor blanca. En boca, té una entrada fresca i una acidesa fina i elegant, que acompanya en tot el recorregut. Presenta un final suau i persistent, que destaca per la seva untuositat, fruit del treball sobre les mares.

La línia de vins experimentals de Jean Leon que inaugura X-15 es dirigeix a la restauració i botiga especialitzada, i també als socis del Club Jean Leon. El nou vi es presentarà en societat el dissabte, 18 de juny, en la vuitena edició de la Nit dels Xarel·los, que se celebrarà en el Claustre Sant Francesc de Vilafranca del Penedès.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa