VadeVi
El ‘Camí del Vi’ permetrà recórrer la Vilafranca vinícola

Vilafranca està treballant en la millora del camí de la Bleda que uneix el nucli urbà fins la Torre de les Aigües, un tram de 2 km que conforma una part de l’anomenat “Camí del Vi” o Winewalk ">que l’Ajuntament vol posar en marxa l’any vinent.

Es tracta d’un projecte de sender sensorial que farà un recorregut a través dels cinc sentits per descobrir la cultura del vi a Vilafranca i el Penedès. L’itinerari té un primer tram urbà des de l’Oficina de Turisme fins al camí de la Bleda, on s’inicia un passeig de 2 kms entre vinyes que finalitza a la Torre de les Aigües.

El recorregut permetrà aprendre i gaudir el que ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori en àmbits com l’econòmic, social, mediambiental i turístic, entre d’altres. L’objectiu principal és crear un nou recurs turístic, un sender interpretatiu i experiencial de la cultura del vi que combini l’entorn urbà de Vilafranca amb els paisatges vitivinícoles.

Aquesta millora ha implicat la construcció d’un nou pas per sobre la riera de Llitrà, s’ha adequat l’entorn i més endavant s’acabarà de condicionar amb una zona de picnic. Amb les millores executades, tot el camí queda plenament accessible i practicable per a tothom i el darrer tram, el més proper a la Torre de les Aigües, ha estat pavimentat i es tenyirà el paviment amb un color terrós. Entre el pas per sobre la riera i el condicionament del camí, el pressupost ha estat d’uns 100.000 euros. Actualment també està en execució un tram urbà del Camí del Vi, concretament al carrer Oriol i que el setembre de l’any vinent haurà d’estar acabat i senyalitzat tot el projecte, que compta amb el cofinançament al 50% de l’Agència Catalana de Turisme.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, explicava durant una visita a les obres que “el Camí del Vi és el principi d’una gran millora de l’entorn rural i natural de Vilafranca. Volem conformar una ruta circular a l’entorn de la Vila que sigui transitat tant a peu com en bicicleta”. Per l’Alcalde, es tracta d’arranjar i polir el que ja tenim per tal que en gaudim tant els vilafranquins com els turistes que ens visiten. Països com França fa anys que ho han treballat”, concloïa.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa