VadeVi
Periodistes del vi trien 3 escumosos catalans com els millors de l’Estat
  • CA

L’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi, AEPEV, ha fet pública la seva llista anual de millors vins i espirituosos de l’Estat, en una edició que fins i tot ha incorporat reconeixements internacionals. El sistema de votació ha estat a doble volta i ha vist participar a la major part dels seus associats, que han pogut votar i escollir entre més d’un miler de marques diferents. Entre elles, 139 vins i vermuts i 46 espirituosos han passat a la fase final. En total, s’han emès fins a 12 mil votacions.

Els vins catalans han obtingut tres reconeixements en aquesta tretzena edició dels premis que atorguen anualment els membres de l’AEPEV, aclaparant la categoria de vins escumosos. I és que el podi dels tres millors vins amb bombolles està ocupat per productes elaborats a Catalunya. Concretament, a la zona del Penedès. Es tracta de:

  • Gramona Imperial 2015. Celler Gramona. Corpinnat
  • Recaredo Gran Reserva Brut Nature s/a. Recaredo. Corpinnat
  • Kripta Gran Reserva 2013. Agustí Torelló Mata. DO Cava

De fet, no és novetat que els escumosos catalans s’enduguin bons reconeixements en aquests premis, ja que precisament en la darrera edició, el guanyador absolut va ser el Gramona Celler Batlle Brut 2010 (Corpinnat), i amb ell, i compartint també espai en el podi, hi van destacar el Torelló 225 de l’anyada 2015, que va quedar en la tercera posició dins la mateixa categoria.

Tornant a la present edició, la resta de categories premiaven vins blancs sense i amb bota, rosats, negres joves i d’anyades anteriors, vins dolços, licorosos i vermuts, vins amb criança biològica, oxidativa i mixta, brandies, ginebres, whiskies i roms (en el cas d’aquestes dues categories, els premis han anat fins a Escòcia i Guatemala, respectivament). D’entre tots ells, el vi més ben valorat pels periodistes i escriptors del vi ha estat el Don PX 1999 de Bodegas Toro Albalá (DOP Montilla Moriles), que s’ha endut el Gran Premi AEPEV. Podeu consultar la resta de premiats, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa