Ple al tast de Joan Nebot al ViJazz

Més de 60 persones van emplenar la sala de tastos del Vijazz 2012 al tast que va impartir Joan Nebot Foto: Maite Claramunt

La sala de tastos de la Fira es va emplenar de públic al tast que va impartir Joan Nebot, director de VADEVI.cat, dissabte 7 de juliol a 3/4 de 10 del vespre en les activitats del Vijazz 2012.

Sota el títol de “Recuperar els origens del vi penedesenc”, quatre vins elaborats amb varietats autòctones van ser els protagonistes de l’acte. Mas Rodó Montonega 2010, Loxarel Xarel·lo Vermell 2011, Parés Baltà Indigena Blanc 2011 (garnatxa blanca) i el cava Valldosera Subirat Parent Brut Nature, van fer evident les possibilitats per a l’elaboració de grans vins d’aquestes varietats autòctones que gairebé han desaparegut.

Segons va dir Nebot: “Poc a poc es van recuperant varietats de raïm autòctones, que poden fer dels vins penedesencs, vins únics i originals”. El director de VADEVI.cat, va matisar que “la dificultat és que mentre tothom sap com ha de ser i com s’ha de fer un cabernet sauvignon o un chardonnay, i així com els italians tenen molt clar com ha de ser i com s’ha de fer un Barolo de raïm nebbiolo, aquí encara estem començant a descobrir com ha de ser i com s’ha d’elaborar un vi de sumoll, una garnatxa blanca, un xarel·lo vermell, un vi de montònega o un subirat parent”.

L’alt nivell dels vins tastats, però, va demostrar que s’està en el camí encertat.

Nou comentari