La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní i el poeta Santi Borrell organitzen per quart any consecutiu el cicle Poesia i Cava els quatre divendres del mes de maig. La bona acollida que han tingut aquests recitals en el marc singular de les caves ha fet decidir al responsable de l’àrea, Xavier Rojo, a apostar per un cicle que ja s’ha fet un petit forat entre els festivals del país. Enguany visitaran el municpi poetes consolidats com David Castillo, Carles Duarte, Lluís Calvo, Susanna Rafart o Teresa Costa-Gramunt, al costat de joves promeses que encara no han publicat però que tenen una bona qualitat poètica. La representació local, en aquesta ocasió, anirà a càrrec de Núria Talavera, la impulsora del Club de Lectura de la Biblioteca.

El cicle arrencarà el divendres 6 de maig, a 2/4 d’11 de la nit, a les Caves Gramona (c/ Indústria, 36), amb tres poetesses: la barcelonina Sílvia Bel, la sadurninenca Núria Talavera i la valenciana Àngels Gregori. Mentre Gregori ja té un parell de poemaris publicats i Bel també s’ha estrenat, Talavera encara no té llibre, però els seus poemes tenen prou interès per captivar a l’auditori.

El segon recital portarà fins a les Caves Beneit (c/ Provença, 2) el divendres 13 de maig, a la mateixa hora, a Lluís Calvo (Sargaossa, 1963), un sòlid valor de la poesia catalana integrant del grup dels Imparables i que ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals es pot destacar el Vicenç Andrés Estellés del 2009 amb “Col·lisions”. L’acompanyaran en aquesta vetllada Francesc Gelonch, un extraordinari rapsoda, i Ricard Mirabete, que també té un parell de llibres editats.

El 20 de maig, també a 2/4 d’11 de la nit, el cicle es traslladarà a les Caves Blancher (plaça del Pont Romà) i es podrà escoltar la poesia de David Castillo, un poeta que conrea molts altres gèneres literaris, a banda del periodisme, i que ha assolit un ampli reconeixement. Al seu costat hi haurà la vilanovina Teresa Costa-Gramunt, amb arrels familiars a Sant Sadurní, i una llarga llista de títols publicats a les seves espatlles. Completarà la sessió el veterà Jordi Pàmias, un poeta de Guissona de solvència contrastada.

El cicle d’enguany es clourà el 27 de maig, a l’hora habitual i en el marc de les Caves Jaume Giró i Giró, amb la participació d’Antoni Casals, un poeta que a poc a poc s’està fent un nom de prestigi, i dues de les figures del festival poètic d’enguany, Carles Duarte i Susanna Rafart. Duarte (Barcelona, 1959) és poeta, lingüista, traductor i polític, ha rebut nombrosos premis i ha estat traduït a diversos idiomes. L’editorial 3i4 està preparant l’edició del conjunt de la seva obra poètica. Pel que fa a Rafart (Ripoll, 1962), que com Duarte també és traductora, ha obtingut premis com el Carles Riba i acaba de publicat un poemari després d’uns anys de silenci. Susanna Rafart forma part, igual que Lluís Calvo, del grup dels Imparables.


Cartell Premi Poesia i Cava FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa