VadeVi
Els Premis Vinari obren inscripcions per al tast més gran de vi català
  • CA
Els Premis Vinari 2019, en imatges

!–akiadsense–>

Els Premis Vinari inicien la vuitena edició del concurs que premia els millors vins catalans de l’any. Serà una edició que ve a consolidar l’aposta per donar visibilitat i reconèixer la gran qualitat de vins que s’elaboren de punta a punta del país.

Entre les novetats d’enguany, destaquem que la primera jornada de tast, on es tastaran a cegues i avaluaran tots els vins participants, se celebrarà en un sol dia. Pendents de confirmar la data definitiva, tot i que es preveu a finals de maig, serà una macro jornada que reunirà al màxim nombre de tastadors/es vist fins ara en una mateixa sala que està tastant vins fets a Catalunya.

Aquest canvi en el tast fa que també que per necessitats d’espai s’hagi de canviar la ubicació, que enguany es farà a la seu de la Wine Business School de Vilafranca. Una entitat formativa amb qui, a més a més, lliurarem el Premi al Millor Projecte Enoturístic amb l’objectiu de donar major visibilitat a les iniciatives que aposten pel turisme del vi a casa nostra.

Per últim, i també com a novetat d’aquest 2020, els Vinari també reconeixeran el saber fer artesanal de vins rancis i dolços amb solera, patrimoni català de molts cellers de Catalunya.

Un cop superat el tast preliminar de tots els vins, aquelles referències millor puntuades passaran a la fase final, que repetirà seu al Celler de Rubí, en un any especial que coincideix amb la celebració del centenari de la seva construcció. L’edifici de Cèsar Martinell acollirà la jornada de tasta dels vins finalistes a primers de setembre, i permetrà definir els pòdiums definitius del certamen. Els vins guanyadors es desvetllaran en una Gala de lliurament de Premis que se celebrarà durant el mes d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Com inscriure’s al concurs

Les inscripcions es poden formalitzar a través de la pàgina web premisvinari.cat des de l’apartat “Inscripcions 2020″. El sistema estarà obert fins a primers d’abril i acceptarà vins que estiguin sota l’empara d’una de les onze denominacions d’origen catalanes, més Cava elaborat a Catalunya. A la mateixa web hi ha publicades i es poden consultar les bases del concurs amb tots els detalls de participació, número de mostres i adreça on s’han de lliurar els vins, que en la major part dels casos serà a la seu dels Consells Reguladors.

Es premiarà els vins amb Vinari de Bronze, Plata i Or, i el vi més ben puntuat de l’edició s’endurà el màxim guardó del concurs, el Gran Vinari d’Or. A més, també es premiarà una trajectòria professional en el món del vi, el millor projecte ecològic, la millor etiqueta, el millor celler (que serà qui obtingui un major nombre de reconeixements) i el vi que recuperi o reforci la tradició vitivinícola catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa