VadeVi
Els alemanys reconeixen Anna Rovira com ‘l’enòloga de 2022 en vins negres’
  • CA

Anna Rovira és enòloga i directora tècnica del Celler Cooperatiu de Capçanes. Fa poc hi conversàvem amb ella per despullar el Cabrida 2020, la garnatxa que es va endur aquest passat 2022 el premi a millor vi de Catalunya dels Premis Vinari; ara, torna a ser protagonista de l’actualitat vitivinícola perquè ha rebut un nou reconeixement per la seva feina.

El portal alemany Selection-online.de fa sis anys que premia “la millor enòloga de l’any” amb l’objectiu, expliquen, de fomentar la visibilitat i representació femenina dins el sector del vi. En el darrer rànquing publicat, s’ha reconegut Rovira com a Rotwein-Winzerin des Jahres 2022, és a dir, com la millor enòloga de 2022 en vins negres. Aquest és el segon cop que s’enduu aquest premi, que s’atorga a partir d’una qualitat global i la puntuació mitjana dels vins presentats que, per part del Celler de Capçanes, continua destacant -expliquen- en l’elaboració de vins de garnatxa negra.

Anna Rovira | Foto: Celler de Capçanes

“La garnatxa, varietat de potencial inesgotable”

En una entrevista que li fa en motiu del premi el periodista Wolfgang Hubert, Rovira apunta que se sent atreta per varietats blanques i negres per igual, perquè “ambdues tenen un potencial il·limitat”, i identifica que en el cas dels negres, “el desafiament és trobar l’harmonia entre tanins, acidesa i alcohol”. Quan parla de la garnatxa, dirà que “té un potencial pràcticament inesgotable” que permet donar vida a rosats, negres, blancs de noirs… “Vins per gaudir immediatament o per guardar i envellir”, “vins delicats i fràgils, o opulents”.

Quan parla dels vins negres que elaboren al celler, comparteix que cada cop fan menys envelliment amb fusta i trien temps de maceració més curts. “M’encanta vinificar amb la rapa madura”, comenta. I parla del seu territori d’origen, la DO Montsant, de la qual en dirà que “la qualitat i varietat d’estils és excel·lent“. “Hi ha molt de talent a la DO, afegirà, que ha esdevingut un referent en pocs anys de vida”.

L’entrevista finalitza parlant de futur, de com el veu l’enòloga. “El futur està completament dedicat a la vinya i als nous reptes que porta el canvi climàtic”, conclourà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa