Vins de la Memòria

!--akiadsense-->

Ahir es van presentar a Barcelona els Vins de la Memòria, el projecte que el sommelier Xavi Nolla ha endegat per fer una homenatge al seu avi, l’Agustín Pérez, com a representant de tots aquells combatents republicans que van participar en la Guerra Civil Espanyola.

Després d’una exhaustiva tasca d’investigació i documentació dels indrets on el seu avi va ser destinat, en cadascun dels lloc més emblemàtics ha cercat una vinya per elaborar un vi dels que conformen la col·lecció els Vins de la Memòria. Com explica en la documentació del projecte: “Recuperació de vinyes úniques marcades per fet històrics, seguint les pases del homes que van patir a la Batalla de l’Ebre, entre ells, el meu avi">”.

La presentació dels vins, la va voler fer en un local de Barcelona, al costat del mercat de Santa Caterina, que va ser bombardejat l’any 1938.

En aquest acte es van presentar els quatre primers vins del projecte:

La Bruixa, un vi blanc brisat elaborat amb un cupatge 80/20 de garnatxa blanca i macabeu procedent de unes vinyes de Vilalba dels Arcs a la Terra Alta. Aquest vi recull l’esperit i essència de l’antiga Terra Alta i el seu nom fa referencia al sobrenom que va rebre la 27 Divisió republicana. Un vi brisat que destaca per la seva finor,

Lo Ebre, un vi blanc de negres elaborat amb un cupatge 50/50 de carinyena negre (crusilló) i garnatxa negre. La vinyes estan situades a la zona on hi havia les trinxeres de Vilalba dels Arcs a la Terra Alta. Lo Ebre és un homenatge a la terra, les persones i el propi riu, protagonistes de la gran Batalla de l’Ebre. Un vi sorprenent, elegant i complex que ja friso per tastar-lo amb tota la calma que es mereix.

Pólvora, un vi negre monovarietal de trepat elaborat amb vinyes del Barranc de la Pasquala, al final de la Serra de Prades i molt a prop de Montblanc, a la Conca de Barberà. El nom evoca a la substància que serveix per impulsar els projectils en les armes de foc i de la qual es van omplir les vinyes durant la Guerra Civil. Un magnífic trepat.

La Memòria, un vi blanc monovarietal de vernatxa blanca procedent de vinyes velles de l’anomenada Vall de la Novena, a la Terra Alta. Aquest vi vol ser un testimoni mut de la memòria dels fets que van succeir l’estiu de 1938 durant la Batalla de l’Ebre. Sensacional, una vernatxa blanca d’aquelles que arriben a l’ànima. Respira terrer per tot arreu

Podreu trobar més informació del projecte i dels vins a la pàgina web de Vins de la Memòria i a Instagram @vinsdelamemoria

Nou comentari

Comparteix