VadeVi
Primera Festa del ‘vin blanc’ de la Morera del Montsant i Escaladei

El vin blanc, o vimblanc, és un vi dolç elaborat artesanalment que és típic i originari d’Escaladei i La Morera de Montsant. En l’actualitat, pràcticament ja està perdut i només algun celler de La Morera en segueix produint. Segons fonts del Consell Regulador de la DOQ Priorat, el vin blanc “era el primer vi que s’encetava després de la verema i el costum era tastar-lo la vetlla de Tot Sants amb les castanyes”.

Però més enllà d’aquest protagonisme, l’objectiu de la festa, que se celebrarà el proper dissabte 5 de desembre a partir de les 11 del matí al Local Social d’Escaladei, és promoure i donar a conèixer els vins d’Escaladei i La Morera de Montsant i les seves especificitats. De fet, aquesta festa s’afegeix a altres esdeveniments de la DOQ Priorat com Tasta Porrera, la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga Poboleda i la Nit dels Vins de Torroja. Un dels principals identificadors de la DOQ Priorat és justament la seva “alta fidelitat al terrer” i aquestes celebracions populars són una bona ocasió de conèixer els trets més pròpis dels vins de cada localitat.

“Gairebé la totalitat de cellers de La Morera i Escaladei oferiran tastos dels seus vins”, segons ha explicat el Consell Regulador de la DOQ Priorat. A més, els visitants podran degustar també productes típics del poble i tant el Consell Regulador com el Parc Natural de la Serra de Montsant i algunes agrobotigues de la zona disposaran també d’estands propis a la trobada.

Està previst que en les properes edicions la festa sigui itinerant entre La Morera i Escaladei.


Cartelll de la festa FOTO: DOQ PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa