VadeVi
Priorat i Terra Alta pendents de votacions per renovar els Consells Reguladors
  • CA

Priorat i Terra Alta, votaran dia 30 i dia 29 de juny respectivament, per definir la composició final de la comissió rectora que governarà el Consell Regulador. Mentre a la Terra Alta aquesta votació s’haurà de fer només en el cens D corresponent a cellers embotelladors, al Priorat s’haurà de votar en els tres censos que té a la seva denominació. El cens A corresponent a viticultors adherits a cooperatives o a SAT, el B que agrupa viticultors no adherits i el D que són els cellers embotelladors.

Conca de Barberà, Empordà, Montsant i Pla de Bages no han hagut de votar perquè hi havia una sola llista però sí que ha canviat la presidència. I la resta, Alella, Costers del Segre, Catalunya, Penedès i Tarragona tampoc han fet votacions i el president és el mateix.

En totes les denominacions d’origen protegides vitivinícoles s’escullen deu vocals, a excepció de Penedès i Terra Alta en què se n’escullen dotze.

A la DO Alella, repeteix el mateix president, Joaquim Batlle igual que a la DO Catalunya, on Xavier Pié, després de vuit anys al càrrec n’hi estarà quatre més. A Costers del Segre, Xavier Farré continua com a president i la sostenibilitat seguirà centrant les seves accions properes. A Tarragona en canvi l’eix sobre el que pivotaran els nous projectes seran la promoció i el territori això sí, encapçalats amb el mateix president Josep Lluís Grogués. I finalment l’últim que repeteix és Josep Maria Albet al capdavant de Penedès, que ja ha anunciat que seran els seus últims quatre anys en el càrrec.

Cares noves, i no tan noves, però si més no que estrenen càrrec, les trobem a Conca de Barberà, on Mariona Rendé substitueix Carles Andreu o a l’Empordà, on Josep Blach ha deixat pas a Xavier Albertí que en serà el nou president. Joan Soler també es posa al capdavant de la DO Pla de Bages per primer cop substituint Valentí Roqueta i a Montsant, Pilar Just assumeix la presidència que fins ara ostentava Jaume Domènech.

La llista complerta de noves presidències es completarà a finals de mes quan la DO Terra Alta i la DOQ Priorat hagin votat. La podeu trobar aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa