VadeVi
Professors i estudiants del Culinary Institute of America vindran a Catalunya a la tardor

El president de l’empresa pública Prodeca, Joan Gené; el president de la Fundació Alicia, el cuiner Ferran Adrià, i el president del Culinary Institute of America (CIA), Tim Ryan, han signat a Nova York un conveni de col·laboració segons el qual professors i estudiants de la universitat estatunidenca vindran a Catalunya aquesta tardor per participar en programes de gastronomia catalana.

Aquest any hi haurà tres beques per a professors del CIA i tres més per a estudiants durant el seu període de pràctiques o per a llicenciats que estiguin treballant en el sector. Les beques per al professorat tindran una durada d’entre set i deu dies, mentre que les dels alumnes seran d’un a tres mesos.
[[frase]]
D’altra banda, CIA, Prodeca i la Fundació Alicia col·laboraran en el desenvolupament d’una sèrie de programes educatius en gastronomia catalana que inclouran demostracions, degustacions i classes als campus de CIA de Hyde Park (Nova York) i Napa Valley (Califòrnia).

El programa començarà a la tardor del 2009 i s’acabarà la primavera del 2010. Inclourà gastronomia catalana tradicional i moderna, cuina experimental, i salut i benestar com a eixos de la dieta mediterrània. Els encarregats de donar aquests cursos seran cuiners amb una, dues i tres estrelles Michelin, així com altres experts agrícoles, autoritats del vi i professors de la Fundació Alicia.

Aquesta iniciativa permetrà donar a conèixer els productes catalans, també els vins i caves, entre els més 38.000 xefs que hi ha a la base de dades d’aquesta institució perquè els utilitzin a les seves cuines ja que l’objectiu últim és implantar els productes alimentaris catalans en el mercat nord-americà. “Els Estats Units són un mercat atractiu en temps de crisi perquè aquí el consum es reactivarà abans”, ha explicat Joan Gené, president de PRODECA.

La relació entre el CIA i Prodeca es remunta a la firma d’un conveni el 2006, a partir del qual es van fer demostracions de vins, caves i productes gurmet catalans als Estats Units, es va incloure un apartat de menjar català a la pàgina web de la universitat i es va aconseguir la participació de Catalunya a la conferència internacional sobre el Mediterrània.


En el curs es parlarà de la gastronomia catalana i els seus beneficis per la salut FOTO: ISABEL MARQUÈS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa