VadeVi
Juvé & Camps, Gramona, Freixenet, Segura Viudas i Torelló faran vi amb llevats ecològics propis
  • CA
Presentació projecte Ecollevat

!--akiadsense-->

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) com a centre de recerca, el clúster INNOVI com a coordinador i els cellers Juvé & Camps, Gramona, Freixenet, Segura Viudas i Torelló han desenvolupat el projecte ECOLLEVAT per produir llevats ecològics a través de la utilització de la biodiversitat de les seves vinyes.

Aquest dimecres s’ha presentat la investigació en un acte al celler Juvé Camps, amb la participació de Salvador Puig, director general de l’INCAVI; Clara Santamaria, clúster manager d’INNOVI; Anna Puig, investigadora de l’INCAVI i l’IRTA i Toni Cantos, director d’enologia de Juvé & Camps, així com altres representants dels cinc cellers de la recerca.

L’objectiu d’aquest projecte ha estat establir un itinerari que permeti als cellers produir llevats ecològics propis de les seves vinyes aptes per ser cultius iniciadors de la fermentació de vins i escumosos. D’aquesta manera podran diferenciar-se i personalitzar els seus vins i escumosos ecològics i biodinàmics tot incrementant el control sobre la fermentació evitant així la necessitat d’emprar-ne de comercials que en molts cassos han estat obtinguts en zones de fora de Catalunya.

Durant aquest projecte de recerca que ha durat tres anys s’ha treballat amb tres soques de llevats, la P139 pròpia de l’INCAVI, que ara ja està disponible ecològica, amb la que han experimentat els cellers Juvé & Camps, Gramona i Torelló i dues soques més pertanyents als cellers Freixenet i Segura Viudas. Els bons resultats obtinguts en aquesta recerca ha fet que els cinc cellers que han participat en el projecte ja produeixin llevats ecològics propis de les seves vinyes per elaborar els seus vins i escumosos ecològics.

Amb aquesta recerca l’INCAVI podrà oferir serveis a la carta de producció de llevats ecològics als cellers interessats en singularitzar les seves produccions seleccionant llevats de les seves finques.

La normativa del CCPAE actual no exigeix, només recomana l’ús de llevats ecològics en l’elaboració de vins i escumosos ecològics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa