VadeVi
Prop de 16.000 anàlisis anuals de vins i escumosos, la cara més amagada de l’Incavi
El laboratori de l'Incavi realitza prop de 16.000 analítiques anualment
El laboratori de l’Incavi realitza prop de 16.000 analítiques anualment

!--akiadsense-->

L’Institut Català de la Vinya i el Vi ofereix serveis d’anàlisi i control de qualitat per a cellers i empreses vinícoles de tot Catalunya. Realitza anàlisis oficials que en molts casos són obligatoris, per exemple, per a l’exportació. Des de l’any 2011, els serveis analítics dels laboratoris de l’INCAVI treballen en l’entorn de qualitat que determinen els requisits tècnics i de gestió definits per la Norma Internacional UNE-EN ISO/IEC17025, acreditat per l’ENAC, l’Entitat Nacional d’Acreditació, l’únic organisme dotat de potestat pública per atorgar acreditacions.

S’analitzen paràmetres com l’acidesa, el grau alcoholic, l’àcid acètic, el diòxid de sofre lliure i total, entre d’altres, I, des d’ara, els anàlisis de sucres ja disposen de l’acreditació ENAC, permetent determinar la glucosa i la fructosa que contenen els vins. Aquesta acreditació oficial és important perquè les concentracions de sucre residual en els productes vinícoles són claus per poder comprovar la conclusió de la fermentació, les característiques sensorials i l’estabilitat microbiana del vi.

Laboratori de l'Incavi
Laboratori de l’Incavi

!--akiadsense-->

L’INCAVI compta amb dos laboratoris oficials situats a Reus i a Vilafranca del Penedès. Anualment es fan al voltant de 15.800 anàlisis l’any, concretament analítiques per a l’exportació i control de qualitat; però també analítiques destinades a la recerca, com les d’identificació de varietats, llevats, bactèries, i també anàlisis de terres i fulles.

Aquesta acreditació suposa un reconeixement de la competència tècnica dels laboratoris de l’INCAVI, així com una garantia d’objectivitat al ser un servei públic, oficial i independent.

L’INCAVI té com a missió general facilitar el posicionament dels vins catalans davant el consumidor nacional i internacional. Entre les seves funcions, desenvolupa serveis a empreses vitivinícoles, com anàlisis i col·laboració en recerca, per tal de millorar la qualitat i la competitivitat del sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa