VadeVi
Prop de 200 persones omplen Gramona en la primera Verema Solidària de 2018
  • CA
Verema solidaria 2018 a Gramona
Verema solidaria 2018 a Gramona

!--akiadsense-->

Han estat 194 persones, entre participants de la Verema Solidària i equip d’organització les que han omplert el celler Batlle de Gramona, a Sant Sadurní d’Anoia. Era la primera de les tres veremes programades aquest 2018 amb l’objectiu d’obtenir 18.000€ que es destinaran a fins socials vinculats al territori i combatre l’exclusió social. Les dues entitats receptores enguany seran Amics de la Gent Gran Garraf, amb el seu programa per lluitar contra la soledat entre la gent gran, i Caritas Falset, que dedicarà a atendre les necessitats bàsiques de les famílies més necessitades.

Les 100 places que oferia Gramona per trepitjar vinya van quedar cobertes ja fa setmanes, de la mateixa manera que ha passat amb les del celler Vall Llach a Porrera (el Priorat) el proper 16 de setembre, senyal de l’interès que desperta aquesta iniciativa i de la bona salut del projecte. Encara queden places lliures per a la tercera verema, a Can Ràfols dels Caus a Avinyonet del Penedès, el 22 de setembre, i per al tast maridat que es farà a la primavera de 2019 amb els vins o caves resultants d’aquesta experiència, de la mà del xef Xavier Pellicer.

Verema solidaria 2018 a Gramona
Verema solidaria 2018 a Gramona !--akiadsense-->

Més enllà de l’experiència de collir raïm durant una estona a vinya, participar en una jornada de Verema Solidària significa molt més: conèixer el celler, la seva història, l’entorn natural, de quina manera treballa, com cuida la terra, amb quins altres actors del món del vi es relaciona, etc. En aquest sentit, els participants també van fer un recorregut per la finca i van poder copsar de primera mà el que significa l’agricultura biodinàmica que fan Gramona i els seus proveïdors, des de 2016.

El recorregut de coneixement va permetre rebre les explicacions sobre sostenibilitat del cap de producció, Eduard Viader, sobre biodinàmica, per part de la cap de viticultura, Teresa Martínez, o informació sobre l’agrupació de viticultors Aliances per la Terra. També visitar les instal·lacions, la granja, la vinya vella Gisbert Millan, ara recuperada i a continuació, abans del dinar, fer un tast degustació de vins de cellers de proximitat col·laboradors de Verema Solidària. Després del dinar en germanor encara hi va haver temps per a la sobretaula i el relaxament amb l’actuació del grup Sommeliers.

Verema solidaria 2018 a Gramona
Verema solidaria 2018 a Gramona

!--akiadsense-->

La jornada va comptar amb l’ajuda de sommeliers voluntaris (ESHOB, CETT i ACS) i d’educadors infantils de Fem Vinya, que van acompanyar durant tot el dia als grups d’adults i menuts de veremadors solidaris, endinsant-los a la cultura del vi i gaudint d’una experiència única al territori de Cavas Gramona.

Verema Solidària va néixer el 2016, fruit de la iniciativa de Rubèn Parera i Impulsa Fundraising. Aquell any es va fer la primera verema, a la Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons/Sant Martí Sarroca. En aquests dos anys s’han recaptat 29.000€, que han servit per atendre a 229 persones, i s’han aconseguit 842 veremadors solidaris. A més a més, una part de la recaptació es destina fer formació en captació de fons per a entitats sense afany de lucre del territori.

Verema Solidària compta actualment amb el patrocini de Can Ràfols dels Caus, Gramona, Vall Llach, New Group Maquinària Moderna, Veralia, DO Penedès i la col·laboració de Cafès Novell, Euroselecció-Riedel, Cal Feru, Creu Roja i La Granja. Finca Parera, Celler Credo i Raventós i Blanc, cellers coorganitzadors d’edicions anteriors, es mantenen fidels al projecte i col·laboraran amb diferents iniciatives solidàries a favor del mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa