VadeVi
Propostes artístiques entorn al vi durant el Caixa Penedès Vijazz
  • CA

L’atmosfera artística que envoltarà durant el proper cap de setmana els carrers de Vilafranca del Penedès com a conseqüència del festival Caixa Penedès ViJazz és un bon moment per a presentar propostes artístiques.

Els artistes locals, empapats de la cultura vitivinícola, no desestimen el vi i tot el que l’envolta com a font d’inspiració, al contrari. Diferents grups d’artistes locals han proposat les seves creacions al Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, que els dóna suport.
[[frase]]
És el cas de Joan Raventós que, juntament amb un equip de cinc artistes més, ha traslladat l’antic museu del vi de Vilafranca a unes vinyes de la Granada del Penedès. A partir del proper dijous, en què s’inaugura la instal·lació amb un concert de jazz a càrrec de Joan Sanmartí i fins el 9 de juliol, tothom qui ho vulgui podrà veure dibuixada la planta de l’antic museu, gràcies a una estructura de fusta feta amb pals d’emparrat a un metre del terra que ocupa 300 metres quadrats. Al costat de l’estructura s’instal·larà un panell amb una fotografia en què es veu, en 3D, la projecció de l’edifici.

Sota el nom de Panoptikon, l’obra s’inspira en la idea de “museu”, en el sentit més ampli de la paraula i en el procés de transformació que està experimentant el museu. El projecte consta de dues fases, la intervenció in situ a la vinya i l’exposició didàctica que es farà el 2010 i en què es reflexionarà amb diferents experts sobre els reptes museístics del segle XXI. Raventós defineix el projecte com un art que “oblida l’ego artístic per posar-se en funció d’un tema social”.

Art sonor
D’altra banda, un grup de creadors -Jordi Janer, María Barrena, Jordi Cabestany i Oriol Gallart – ens proposa traslladar la relació entre el vi i la música al terreny de l’art sonor. Per fer-ho han creat tres instal·lacions sonores inspirades en el món del vi al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca. Sota el nom de Vinfonies, els artistes mesclen diferents sons propis del procés d’elaboració del vi, en un art experimental que vol acostar l’art sonor al públic. Aquesta obra d’art sonor s’inaugura el proper dimarts a les 21h al Pati de l’Escorxador amb un concert de música electrònica de Zink Tank, que ha treballat també a partir de sons de la vinya i el vi. La instal·lació sonora estarà oberta de 12 a 14h i de 18 a 21h fins el proper 5 de juliol.


Membres de l’equip mostren el cartell que estarà penjat al costat de l’estructura de fusta FOTO: PANOPTIKON


L’estructura feta amb pals d’emparrat reprodueix la planta de l’antic museu del vi FOTO: PANOPTIKON

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa