Ja queden lluny els anys 2004 i 2005 en que es va desfermar l’enèssim boicot als productes catalans i els quatre cavistes de la ciutat extremenya d’Almendralejo es van fer d’or.

Marcelino Díaz, apoderat de les caves que duen el seu nom, diu al respecte: “Vam tenir dos anys de bonança quan el boicot als productes catalans, però això ja va passar”

Corria el mes d’octubre de 2005 i, en ple boicot, el celler Lar de Barros va haver de publicar a la seva pàgina web “Cava Bonaval i Cava Lar de Plata són els nostres productes amb més èxit últimament. Moltes gràcies als nostres fidels consumidors”. Aquell mateix any, un responsable del celler va declarar a Telecinco que havien multiplicat per set les vendes respecte a l’any anterior.

Però sembla ser que un cop esvaït el boicot, també es va esvair la fidelitat dels seus consumidors i ara l’empresa titular del celler, Bodegas Inviosa, elaboradors dels caves Bonaval, Lar de Plata i Marqués de Lares, està a punt de liquidació, segons informa el diari extremeny Hoy.

I és que segons els propis responsables de les caves extremenyes, ara no són competitus respecte als escumosos catalans. Marcelino Díaz diu que: Si parlem de qualitat, estem igual o per sobre, però en preus no és el mateix produir 20 milions d’ampolles que 20.000″

En el mateix sentit s’explica Flor Rodas, representant de Bodegas Romale, elaboradors dels cavas Viña Romale: “A nivell qualitatiu, no hi ha dubtes que el cava extremeny està a l’altura. No obstant això, no tenim tanta notorietat ni capacitat productiva que ens permeti treballar amb economies d’escala i així abaratir el nostre producte com és el cas català”.

Malgrat aquests arguments, el preu no sembla que pugui ser impediment per a les vendes d’aquestS caves. Concretament, els elaborats per l’empresa que ara està en dificultats es poden trobar per Internet a preus competitius, a falta de comprovar-ne la qualitat. Un Brut a 4,62 euros o un Brut Nature a 5,64 entren dintre de la franja de gran consum.

Ni tan sols el fet de ser el cava oficial de la selecció espanyola de futbol al Mundial 2010, en que la “Roja” es va proclamar campiona, sembla haver estat suficient per remuntar el declivi del celler.

Amb la probable desaparició de Lar de Barros, a Almendralejo quedaran tres cellers elaboradors emparats per la Denominació d’Origen Cava: Via de la Plata amb el cava del mateix nom; Marcelino Díaz, que comercialitza el ‘Puerta Palma’, i Cellers Romale amb les marques ‘Viña Romale’ i ‘Privilegio de Romale’ per al Brut Nature Reserva. Altres empreses de la localitat també en comercialitzen, però no són d’elaboració pròpia.


EL CELLER LAR DE BARROS, A PUNT DE PLEGAR, ÉS L’ELABORADOR DEL CAVA OFICIAL DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA DE FUTBOL FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa