Quarta edició del Curs de Marges de Pedra Seca

La formació es farà els dies 15 i 16 d'abril a la vinya El Fanio d'Albet i Noya, situada a Lavern

www.origenpenedes.cat/fitxa.php?id=41&lang=cat” target=”_blank”> xarel·lo i situada just sobre el poble de Lavern i es farà els dies 15 i 16 d’abril. La vinya es troba dins la zona de Costers de l’Ordal, una de les zones més boniques i més abruptes del Penedès i que conté una de les concentracions de marges de pedra seca amb terrasses de vinya més grans de la comarca, i que malgrat trobar-se en estat bastant precari, s’ha plantejat en diverses ocasions sol·licitar la seva declaració com a patrimoni de la UNESCO per la seva importància cultural i paisatgística.

Els marges de pedra seca tenien i tenen una funció importantíssima en la viticultura i en

l’agricultura en general: marquen els bancals, delimiten les parcel·les, ajuden a evitar les fortes erosions i a mantenir el valor agrícola, la fertilitat i la humitat, tot aprofitant la pedra present al mateix terreny, fent a més la funció de dipòsits de pedra.

Volem promoure la recuperació d’aquest ofici tan artesanal, amb les tècniques de treball de la pedra seca de l’escola mallorquina, que són més acurades que les utilitzades a la Catalunya rural, treballant més la pedra i utilitzant la falca pel darrere, el que augmenta moltíssim la seguretat i longevitat dels marges.

Les places són limitades a 20 persones i les inscripcions ja es poden sol·licitar a martacarbonell@albetinoya.cat o al telèfon 93 899 48 12.

Nou comentari