VadeVi
Quasi 70 cellers i 14 estands de gastronomia en la segona Reus Viu el Vi

La segona edició de la Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus, comptarà amb deu cellers més que en la primera edició, en total 67 cellers. Els cellers pertanyen a les denominacions d’origen Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Tarragona, Terra Alta i la DOQ Priorat. La Cambra, l’Ajuntament de Reus, la Facultat d’Enologia de la URV i la DO Montsant també disposaran del seu propi espai d’exposició.

Una de les novetats d’aquesta edició serà el reforç de la gastronomia amb la presència de 12 empreses i institucions que oferiran degustacions molt vinculades al territori. Segons ha explicat la Cambra de Começ, “l’altíssima demanda registrada ha obligat a canviar la configuració de l’espai firal per guanyar metres quadrats”.

Així ho han explicat durant la presentació de la segona edició de la fira aquest dimecres a Reus. Segons han explicat a la presentació, la imatge de la segona Reus viu el vi està inspirada en la llibreta de viatge de l’escriptor anglès Henry Swinburne que a finals del segle XVIII, i en el decurs d’un viatge per Espanya, va visitar la ciutat, destacant la seva dinàmica comercial al voltant del vi en el llibre “Travels through Spain in the years 1775 and 1776”.

La Rosa dels vins
A la contraportada del catàleg hi haurà, com l’any passat, la “Rosa de Reus, la Rosa dels Vins”. L’objectiu és que els visitants omplin cadascun dels pètals de la rosa amb l’adhesiu de cada DO que podran obtenir a mesura que vagin tastant els vins. Quan l’hagin omplert es podran adreçar l’estand d’informació per recollir el premi per la seva fidelitat.

Un d’aquests premis és el receptari de la fira, que conté 32 receptes (de les més de 150 que es van rebre dels lectors de les Biblioteques del Centre de Lectura i de la Central Xavier Amorós i també dels clients dels Mercats Central i Carrilet). El receptari s’encapçala amb el tradicional Bou amb Arròs explicat per la cuinera Mariona Quadrada, pregonera de la Festa Major de Sant Pere. El receptari inclou un annex amb tots els vins que es poden trobar a la fira per poder fer el corresponent maridatge.

Per accedir a la fira que es farà de l’11 al 13 de juny a la Plaça de la Llibertat de Reus els visitants hauran d’adquirir el pack de tast de la fira. Per 10 euros s’emportaran la copa, el “transport glass”, el catàleg del certamen i 5 tiquets per fer els tastos. A més els que ho desitgin tindran l’opció d’adquirir una copa Riedel.

La fira es farà de divendres diumenge, i serà de 17.30 a 23.30, excepte diumenge que acabarà a les 22h. Fins el dia 8 de juny el pack de fira es podrà comprar al preu de vuit euros, amb una rebaixa de dos euros sobre el preu total.

Més xifres a superar
Superats el número d’expositors de l’any passat, el gran repte de la Reus Viu el Vi 2010 és el d’incrementar la xifra de visitants -30.000- i el total de packs de degustació despatxats –més de 5.000.-. Per aconseguir-ho l’organització de la Reus Viu el Vi ha programat durant els dies previs un conjunt d’actes vinculats a la pròpia fira amb la voluntat de sensibilitzar al públic.

S’han fet quatre tastos: un de la DO Montsant -que va servir per celebrar els 700 anys de la Llotja de Reus-, un de la DO Terra Alta, el Tast de DEu -on es va fer una selecció dels 10 millors vins de les DO de la fira- i el tast de la DO Tarragona que es farà el 8 de juny als Jardins de la Casa Rull. En total hi hauran participat més de 250 persones. També s’ha fet un curs de tast específic per aprendre la realitat dels vins de les nostres DO que “ha superat totes les espectatives”, segons fonts de la Cambra de Reus. “Es va veure desbordat per un autèntic allau d’inscripcions que va obligar a convocar una segona edició per la primera setmana de juny”, afirmen. A més, Reus viu el vi ha impulsat també una missió inversa amb importadors i prescriptors japonesos.

Gastronomia i música
A la fira hi haurà també fins a dotze propostes gastronòmiques diferents entre les que destaca la Coca de Recapte de Riudoms. L’Ajuntament d’aquest municipi veí ha articulat la presència de tots els forns de la població per oferir una de les menges més típiques de la comarca. També el col·lectiu del Bou presentarà l’evolució d’un dels plats típics de Festa Major a la capital del Baix Camp com és el bou i arròs amb llauna.

L’horari de la fira es concentrarà en la franja de tarda/nit i d’aquesta manera es farà coincidir amb l’inici de les propostes artístiques programades simultàniament al Parc de Sant Jordi que volen servir per reivindicar la música que és fa al nostre país. Aprofitant aquesta coincidència -en el temps i els objectius- la cantant Beth inaugurarà la Reus viu el di 2010.


La imatge de la Reus Viu el vi s’inspira en Henry Swinburne, que al segle XVIII ja va narrar la implicació de Reus amb el món del vi FOTO: CAMBRA DE COMERÇ DE REUS


La segona edició de la Reus Viu el Vi s’ha presentat a Reus FOTO: CAMBRA DE COMERÇ DE REUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa