Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins

!--akiadsense-->

Ja fa uns mesos es va presentar a Barcelona un llibre sobre les varietats de raïms autòctones de Catalunya, entenent com a autòctones aquelles que tradicionalment s’han cultivat a Catalunya. El llibre, impulsat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i el Vinseum, recull la història i la cultura, l’ampelografia, les característiques agronòmiques i les aptituds enològiques de les dotze varietats més nostrades: carinyena, garnatxa, macabeu, malvasia de Sitges, monastrell, moscatell, parellada, picapoll, sumoll, trepat, ull de llebre i xarel·lo.

Coordinat per Josep Maria Puiggròs, Xavier Fornos i Jordina Escala, és un treball col·lectiu fet per sis especialistes procedents de diferents àmbits relacionats amb la viticultura i la enologia: Agustí Villarroya, Montserrat Nadal, Josep M. Puiggròs, Lluís Giralt, Joan Rovira i Carme Domingo.

Està escrit de manera que la lectura és còmode i amena, amb un llenguatge planer que conté el tecnicismes justos i necessaris, amb el gran valor afegit que amés de la informació tècnica de cada varietat hi trobem una aproximació a la seva història i cultura que ens ajuda a posar-la en context i a enriquir-ne el coneixement.

És una obra imprescindible per tots aquells amants del vi, professionals o afeccionats, que vulguin aprofundir en elconeixement de les varietats de raïms de casa nostrai d’aquesta manera poder entendre i interpretar millor tan els vins elaborats amb aquestes varietats, com per treure més profit de les visites enoturístiques.

L’obra té un cost de 20 euros i es troba en la gran majoria de llibreries.

Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins">

Josep Maria Puiggròs, Xavier Fornos i Jordina Escala (Coordinadors)

Agustí Villarroya, Montserrat Nadal, Josep M. Puiggròs, Lluís Giralt, Joan Rovira i Carme Domingo

Nº de pàgines: 180 pàgs.

Enquadernació: Tapa tova

Editorial: EDICIONS I PROPOSTES CULTURALS ANDANA

ISBN: 9788416445318

Nou comentari

Comparteix