VadeVi
Ràpida, de baixa producció i sanitat excel·lent, la verema a Raventós i Blanc
  • CA

L’onada de calor de juliol, les temperatures màximes extremes que han arribat a assolir una mitjana durant el mes de juliol de 26ºC, un valor que no s’havia vist des de fa 12 veremes, al 2003, i la sequedat de l’any agrícola, 350 mm des de l’octubre 2014 fins avui, són els factors que estan provocant una maduració molt ràpida però també i sobretot, una degradació molt accelerada dels àcids en els raïms.

“Estem molt sorpresos de com de bé els nostres raïms locals Macabeu i Xarel•lo han resistit aquest estiu tan calorós i la poca pluja durant l’any agrícola” comenta el responsable de Raventós i Blanc, Pepe Raventós.

Assegura que han trobat bons equilibris en els macabeus –de 10 % vol. de grau alcohòlic probable i de 4.7 g/L d’acidesa total expressada amb sulfúric– amb produccions molt baixes degut a l’exigència de l’anyada.

Una verema que es preveu molt ràpida, de baixa producció, excel·lent sanitat i bons equilibris que haurien de permetre a Raventós i Blanc tenir un òptim envelliment en els escumosos.

Així i tot recorden que la incertesa meteorològica durant la verema podria arribar a modificar aquesta previsió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa