VadeVi
Raventós i Blanc elaborarà vins naturals d’una nova finca que acaba de comprar
  • CA
Can Sumoi, la nova finca de Raventós i Blanc per fer vins naturals d'alçada

!--akiadsense-->

Des de Raventós i Blanc des de l’any 2012, moment en que decideixen abandonar la DO Cava, han estat buscant terres per a l’elaboració de vins tranquils. Vins que seran naturals, és a dir, sense cap tipus d’additius.

La finca adquirida és Can Sumoi. “Buscàvem i teníem tendències cap al Mar Mediterrani, fins que, després d’anys de transició i de moltes aventures conduint per les carreteres del nostre Penedès més intrínsec, vam trobar, per fi, l’essència d’allò que estàvem buscant; una finca d’alçada – situada a 600 metres sobre el nivell del mar, amb varietats locals i amb un origen de sòls únics”, expliquen en un comunicat.

Can Sumoi es troba en un replà que culmina al Coll de les Ventoses, en un punt enlairat a 600 metres sobre el nivell del mar, entre el poble de Sant Jaume dels Domenys i Pla del Manlleu; envoltada a l’est pel Mar Mediterrani, al nord per la Serra de Marmellar, a l’oest per la Serra del Montmell i al sud per la Serra de l’Home.

És una finca que data des de 1645 on hi ha un celler principal amb tres masies de finals de finals del S. XVIII on antigament s’elaborava vi, una casa de masovers, un corral, 20 hectàrees de vinya plantada de Parellada i Sumoll i 380 hectàrees de bosc.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 100 i 113 milions d’anys del període del Cretaci; uns dels únics sòls amb tal antiguitat que existeixen a la Península Ibèrica.

“La nostra passió vitícola ens porta a Can Sumoi, per elaborar vins naturals amb origen i acompanyar-los en el seu camí obtenint un fidel reflex de la terra on neixen: la Serra de l’Home” afirmen des de Raventós i Blanc.

Es recuperarà la granja biodinàmica que ha existit a Can Sumoi des de 1645 i s’hi faran vins naturals d’alçada amb varietats locals i amb la mínima intervenció en els seus processos de viticultura i vinificació. La col·lecció estarà íntegrament formada pels vins: Xarel·lo, Perfum, La Rosa, Sumoll Negre, Sumoll Ancestral i Montònega Ancestral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa