Raventós i Blanc deixa la DO Cava

El celler de Sant Sadurní basarà la seva identitat geogràfica en la identificació 'Conca del Riu Anoia'

Pepe Raventós i el seu pare, Manuel Raventós i Negra, dues generacions al capdavant de Raventós i Blanc

Raventós i Blanc ha comunicat al Consell Regulador del Cava la seva sortida de la DO.

En el comunicat, que signa Pepe Raventós, director general del celler, s’atribueix la seva decisió d’abandonar la DO Cava al fet que “la nostra il·lusió és que els vins d’aquesta nova etapa tinguin un nom propi. Per això volem recuperar Conca del Riu Anoia, el nom d’una petita àrea geogràfica, que ens ajudi a transmetre i a conèixer millor la nostra tradició vitícola, la força de la nostra terra, les tipicitats dels nostres raïms i les característiques dels nostres sòls: la nostra manera d’elaborar vins escumosos”.

Afirma que a Raventós i Blanc volen “recuperar els passats perduts d’aquesta vida a la masia tradicional del Penedès, aquesta viticultura pagesa en què la terra, les plantes, els animals i l’home treballen conjuntament en un ecosistema agrícola”.

I afegeix que: “Després d’haver superat dificultats, una forta inversió i canvis en la vinya i la viticultura, estem preparats per afrontar aquesta nova etapa amb il·lusió i treball”.

Malgrat tot, el comunicat es diu que “des de Raventós i Blanc i les persones que treballem en aquest projecte, no sortirà cap paraula negativa envers el cava, el precursor, impulsor i fundador del qual va ser Josep Maria Raventós i Blanc (avi de Pepe Raventós)”.

Altres cellers catalans de prestigi han decidit recentment elaborar vins escumosos fora de la DO Cava, com és el cas d’Albet i Noya, Colet, Mas Bertran, Mas Comtal o Loxarel.

Nou comentari