El celler penedesenc Raventós i Blanc ha presentat el projecte de col·laboració amb l’organització JRS (Jesuit Refugee Service), que desenvolupa una tasca de suport dels refugiats i desplaçats forçosos pels conflictes bèl·lics i els desastres humanitaris.

Pau Vidal, un jesuïta que ha treballat amb la JRS en països com Libèria, va donar a conèixer la tasca de JRS al seu cosí germà Pepe Raventós, director general i enòleg de Raventós i Blanc, que va decidir implicar les caves en un projecte de col·laboració amb aquesta organització. Enguany destinaran tres euros de cada estoig per a obsequis de Nadal a un programa de reconstrucció a la República Democràtica del Congo. El projecte, amb un cost previst total de 85.000 dòlars nord-americans, dels quals Raventós i Blanc preveu contribuir amb el 50%, reconstruirà l’escola de Katanga, que podrà acollir i formar a 440 nens en els propers anys.

Com va explicar Pau Vidal, la reconstrucció de les infraestructures danyades també cohesiona les comunitats desestructurades per la guerra, en implicar-les activament en les tasques de reconstrucció: decidir qui farà de paleta o de fuster i desenvolupar una activitat agrícola que permeti pagar el sou dels mestres.

L’acte de presentació va ser una taula rodona on els presents, molts dels quals tenen experiència en activitats solidàries, van explicar els seus projectes i els problemes que s’han trobat per desenvolupar-los. Pepe Roldán, del Projecte d’Hosteleria del Casal dels Infants, René Barbier i la seva dona Isabelle Meyer, elaboradors del vi prioratí Clos Mogador, i Oriol Renart, d’Alter Company, van explicar les seves experiències en aquest camp.

Vidal va posar cares i noms a les dades fredes: els 48 milions de refugiats i desplaçats que hi ha actualment al món són persones com Bonya Ndipie, un liberià de 81 anys, que viu amb la seva dona de 70, una filla de 20, un noi sord de 10 anys, i dos nens més de 6 i 2 anys. Va ser capturat pel grup rebel LURD, que el va forçar a participar en activitats de suport al combat i que l’any 2000, quan fugien de nou de la guerra, es va veure separat de les seves dues filles grans i des d’aquell dia no n’ha sabut res més.


Raventós i Blanc col·labora amb un porjecte de reconstrucció d’una escola al Congo FOTO. RAVENTÓS I BLANC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa