VadeVi
Reforçar la presència del vi català a casa i a fora

L’Associació Vinícola Catalana va celebrar, al celler Castell del Remei a Lleida, la seva assemblea anual amb la presència de la majoria de les seves 154 empreses associades. Actualment, l’AVC representa el 85% del total del vi tranquil català embotellat de les onze denominacions d’origen catalana.

Aquesta assemblea és la primera que se celebra sota la presidència de Valentí Roqueta i la nova junta directiva, escollida ara fa just un any. Entre els punts que es van tractar, destaca l’aprovació del Pla d’Acció d’aquest any 2015, que aposta per la internacionalització de les empreses vitivinícoles catalanes. Les empreses associades a l’AVC tenen un potencial de 100 milions d’ampolles de vi tranquil, de les quals el 47% es destina a exportació i la resta al mercat interior.

Roqueta, va afirmar que cal assolir noves quotes de mercat i per tant, les empreses vinícoles han de ser més competitives i apostar per la innovació, “és l’element clau per impulsar el nostre sector i ser més competitius. Hem d’adaptar-nos a les noves demandes del consumidor, cada vegada, més exigent amb el producte i amb els mètodes d’elaboració i producció. Hem de ser capaços d’ajustar-nos als requeriments dels mercats globals”.

L’Associació Vinícola Catalana té com a objectius donar una major visibilitat i reforçar la presència dels vins catalans al nostre territori, per tal d’enfortir el sector, com a part important del teixit agroalimentari i econòmic del nostre país. Així com promoure el consum dels vins catalans i apel•lar a la protecció de la nostra terra, a la defensa i preservació del medi ambient i del nostre paisatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa