Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Perpinyà la cerimònia d’entrega de premis del concurs dels vins rossellonesos Saint-Bacchus. Cada any la selecció final dels vins es fa en un indret diferent per donar a conèixer els vins nord-catalans arreu del món i alhora per conèixer els gustos i les tendències de cada mercat. Enguany la selecció final es va fer a Nova York i el jurat va ser una selecció d’importadors i crítics nord-americans.

Amb els resultats ja avaluats, es va arribar a la Nit de Saint-Bacchus, al Palau d’Exposicions de Perpinyà, en què la principal característica és que es tracta d’un acte obert al públic al qual s’aboca la societat nord-catalana i en el qual, prèvia inscripció i pagament de 35 euros, es poden tastar tots els vins preseleccionats, 185 en aquesta edició, i els plats i tastets elaborats per prestigiosos cuiners i pastissers de l’indret.

Enguany, una expedició de distribuïdors i periodistes del Principat hi vam assistir convidats pel celler Arnaud de Villeneuve. L’interès d’aquest celler, que agrupa les cooperatives de Salses, Ribesaltes i Pesillà de la Ribera, per donar-se a conèixer al sud, rau en l’aposta que ha fet per anomenar i etiquetar en català la gamma de vins de la marca Castell de Pesillà.

Són el negre de criança Intenció, adscrit a l’AOC (appellation d’origine contrôlée, l’equivalent a les denominacions d’origen de l’Estat espanyol) Costers del Rosselló Vilatges, el també negre Expressió, el rosat Excepció i el blanc Temptació, tots tres de l’AOC menys restrictiva Costers del Rosselló, i el dolç Reflexió, de l’AOC Ribesaltes.

Un cop al celler, es van poder tastar, a més, una selecció de Ribesaltes ambrats, blancs dolços elaborats amb garnatxa i macabeu i envellits en bóta, que anaven des del 1969 fins als anys vuitanta, veritables joies de l’enologia tradicional catalana que desgraciadament gairebé han desaparegut a les comarques del sud.

A l’entrega de premis, satisfacció al celler Arnaud de Villeneuve, que va ser el primer premiat de la nit, en la categoria de Vins de País Blancs pel seu Muscat Sec 2009, tot i que després, els cellers més guardonats van ser el perpinyanès Domaine Lafage i la Cave de l’Abbé Rous, de Banyuls, amb tres premis cadascun.


La presentació dels vins Castell de Pesillà es va fer en un dinar a l’aire lliure a l’Estany de Salses FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa