Els tres primers classificats en el concurs al Millor Sommelier del Cava 2019
Els tres primers classificats en el concurs al Millor Sommelier del Cava 2019 | M.R.F.

!--akiadsense-->

Roberto Durán, sommelier del resturant de Londres 67 Pall Mall i membre de l’Associació Balear de Sommeliers, és el Millor Sommelier del Cava 2019. Així s’ha decidit aquest dimarts en un sopar de gala a l’Hotel Majestic de Barcelona en el que competien 19 finalistes d’aquest concurs. El segon classificat ha estat un dels tres catalans que han arribat a la final, Iván Ruiz, director de tastos de LOCatamos, i el tercer, Guillermo Llopis, sommelier del restaurante alacantí Le Sol.

Boris Izaguirre va conduir l'acte del Millor Sommelier del Cava 2019
Boris Izaguirre va conduir l’acte del Millor Sommelier del Cava 2019 | M.R.F.

!--akiadsense-->

El sopar amb més de 200 convidats l’ha conduit Boris Izaguirre. Cada un dels concursants s’encarregava d’una taula. Tenien per escollir entre 38 caves premium (dels elaboradors que hi han volgut participar convidats per la DO) i el maridatge no l’han pogut preparar fins una hora abans del sopar què és quan n’han desvelat el contingut.

Així, el jurat format per 40 membres repartits en les diferents taules ha valorat l’actuació de cada concursant, no només el maridatge amb el vuit plats que s’han servit, sinó també el tracte, els coneixements, el servei, l’elecció de copes, etc. La valoració del jurat comptava el 80%. El 20% restant es completava amb les puntuacions de la resta de convidats.

El caves premium entre els que els concursants podies escollir el seu maridatge
El caves premium entre els que els concursants podies escollir el seu maridatge | M.R.F.

!--akiadsense-->

Els cellers que hi han participat amb l’aportació dels seus caves entre els quals els concursants podien escollir eren: 1+1=3, ALTA ALELLA, Codorníu, Canals i Munné, Carles Andreu, Casa Sala, Agustí Torelló Mata, Cava Guilera, Bodegas Hispano-Suizas, Freixenet, Giró Ribot, Joan Segura Pujadas, Juvé & Camps, Lacrima Baccus, Mascaró, Mestres, Oriol Rosell, Parató, Parés Baltá, Perelada, Pere Abadal, Pere Ventura, Privat, Segura Viudas, Sumarroca, Vallformosa, Vilarnau i Vins el Cep.

Els sommeliers que han arribat a la final d’aquest concurs han estat escollits en diferents llocs de l’estat espanyol i han anat passant les proves que els han portat fins a dalt de tot. Crida l’atenció que d’entre els 19 finalistes només hi havia una dona, Marta Burgos, formadora de sommeliers i directora tècnica de la DOP Cebreros.

Sopar de gala per triar el Millor Sommelier del Cava 2019
Sopar de gala per triar el Millor Sommelier del Cava 2019 | M.R.F.

!--akiadsense-->

També han arribat a la final els catalans Jordi Martínez, propietari de Selecte Wine Store i que va ser Millor Sommelier del Cava 2017 i Josep Pelegrín, Millor Sommelier de l’Estat Espanyol 2016.

Amb aquest gran desplegament, la DO Cava vol acostar-se cada vegada més als consumidors. El seu president Javier Pagès explicava que “la comunicació és molt important i al cava li falta feina de comunicació”.

Nou comentari

Comparteix