VadeVi
Rosa Domènech: «Terra Alta ha deixat de ser la DO desconeguda»
  • CA

D’esquerra a dreta, l’enòleg Xavier Clua, el director dels Premis Vinari, Joan Nebot, l’enòloga Rosa Domènech i l’editor de Vadevi.cat, Salvador Cot Foto: Jordi Borràs

Sorpresa i emoció per a Rosa Domènech i Xavier Clua, enòlegs del celler Xavier Clua de Vilalba dels Arcs, corresponsables de l’èxit del Mil·lenium 2011 i grans triomfadors de la segona edició dels Premis Vinari. Després de guanyar el Vinari d’Or al Millor Negre de Criança i el Vinari d’Or Especial de la DO Terra Alta, la confirmació que el seu vi era, a més, Gran vinari d’Or 2014, guardó que distingeix el vi més ben valorat de tots els presentats als Premis Vinari, ha estat pels dos enòlegs la confirmació de l’èxit duna “nova filosofia de treball” que fan extensible a tota la Denominació d’Origen.

-El Mil·lenium 2011, és el Gran Vinari d’Or 2014 o dit d’altra manera, el millor vi català de l’any. Com ho heu rebut?

Rosa Domenech: Amb una gran sorpresa i una emoció genial. Creiem que és el reconeixement d’un treball d’equip.

Xavier Clua: No ens ho esperàvem, estem molt contents.

-Aquest premi per a un celler relativament jove és una constatació que el relleu generacional està garantit?

R.D.: Sí. I en especial a la Terra Alta, on sempre hi ha hagut molt vi i molta vinya, però faltava la gent que pogués fer possible que tot això es mogués. De fet, els Premis Vinari demostren que hi ha molta gent que esta fent coses ben fetes.

-La Denominació d’Origen Terra alta ha estat la gran guanyadora d’aquesta segona edició dels Premis vinari. Que està passant en aquesta DO?

R.D.: Està passant que érem la comarca desconeguda, i ara la gent l’està coneixent, està aprenent com son les garnatxes i com les treballem a la Terra Alta, hem deixat de ser la DO desconeguda. És una manera de demostrar que la gent jove ha aplicat una filosofia de treball diferent.

-Com és aquest Gran vinari d’Or 2014?

X.C.: És un vi de criança, basat en garnatxa principalment i amb varietats de cabernet, syrah i merlot en diferents proporcions més petites i criat en dotze mesos en barrica nova de roure francès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa