Una Volta Brut Nature de Rosell Mir
Una Volta Brut Nature de Rosell Mir

!--akiadsense-->

La cava de Subirats, Rosell Mir, aposta per nous productes perquè entén que és el que demanda el mercat. Una part important de la seva producció, al voltant d’un 35%, s’exporta i han detectat, igual que també passa aquí, però en menor mesura, que un gruix de consumidors valoren especialment productes singulars o amb menys intervenció.

És per això que han tret al mercat dos escumosos amb una tècnica peculiar. Es tracta d’un ‘semidesgorjat’. El degollat, que malgrat la insistència de les autoritats lingüístiques a Catalunya es continua dient ‘desgorjat’ per influència del francès, és el procés pel qual es destapen les ampolles de vi escumós per deixar sortir les mares, les restes de la segona fermentació que s’ha fet en ampolla i que ha permès que s’hagi produït diòxid de carboni.

Així, doncs, a Rosell Mir han optat per només treure les mares gruixudes a l’hora de ‘desgorjar” i deixar les fines dins de l’ampolla. Es tracta de l’escumós Una Volta Brut Nature de macabeu i parellada amb una criança de 15 mesos i el Bombolles de pinot noir i chardonnay amb 24 mesos de criança.

Bombolles de Rosell Mir
Abans i després de moure l’ampolla d’aquest escumós semidesgorjat de Rosell Mir

!--akiadsense-->

Un escumós que té una aparença tèrbola i que des del mateix celler asseguren que “els llevats restants no només protegeixen el vi escumós de futures oxidacions, sinó que contribueixen a un nivell addicional d’aroma i complexitat en sabor, així com d’estructura i volum en boca”.

Obligats a sortir de la DO Cava

El celler també ha començat a elaborar ancestrals, ara bé, per fer-ho s’ha vist obligat a sortir de la DO Cava perquè el reglament de la denominació no permet l’elaboració dels dos escumosos al mateix celler. La baixa es va fer efectiva el mes d’octubre tot i que Pau Rosell, un dels responsables del celler, assegura que el canvi no els ha afectat i que per la campanya de Nadal no ho han notat.

Seguint la mateixa línia de noves elaboracions o de recuperació d’elaboracions antigues però amb bona demanda al mercat, Rosell Mir està preparant doncs els seus primers ancentrals. En aquests moment la producció d’escumosos del celler arriba a les 100.000 ampolles i les de vins tranquils a 150.000.

Nou comentari