Rotllan Torra celebra 30 anys

L'empresa vitivinícola, amb cellers i vinyes pròpies a les D.O.Q. Priorat i Rioja, va ser fundada el 1982

El celler Rotllan i Torra va ser fundat el 1982. Foto: Rotllan i Torra

L’empresa vitivinícola Rotllan i Torra va ser fundada el 1982 a Torroja de Priorat i actualment té també celler i vinyes a Rioja.

Per celebrar el trentè aniversari, el Grup Rotllan Torra té previst organitzar una sèrie d’actes i tastos amb premsa, periodistes i professionals del vi a diferents emplaçaments de Barcelona i Madrid, tals como hotels, restaurants o vinacoteques especialitzades a fi de fomentar el consum intel·ligent i la cultura del vi i potenciar els seus vins d’autor, de producció limitada amb denominació d’origen.

Rotllan Torra elabora vins amb una marcada personalitat, heretada dels monjos de la Cartoixa d’Scala Dei, al cor del Priorat, que van ser els qui van implantar el cultiu de la vinya durant segles.

Aquest llegat perviu encara al celler i les vinyes de Torroja del Priorat, on els ceps vells de més de 90 anys de garnatxa i carinyena reben més de 3.000 hores de sol a l’any, juntament amb una pluviometria anual inferior als 380 mil·límetres. El vent sec procedent de l’interior i la influencia moderadora de les temparatures procedent del Mediterrani determina el caràcter del seus vins.

Nou comentari